Kongepokal til NTNU-student

NTNU-student Marianne Madsen tok kongepokalen i roing under helgas NM i Stavanger. Det ble personlig rekord for den aktive 23-åringen, som er strålende fornøyd med NTNUs satsing på toppidrett.   
Beste tid på singlesculler ble belønnet med kongepokal for Marianne Madsen og Olaf Tufte. (Foto: Tine Bjonge, Norges Roforbund)

Beste tid på singlesculler ble belønnet med kongepokal for Marianne Madsen og Olaf Tufte. Foto: Tine Bjonge, Norges Roforbund

Madsen tar en master på fjerdeåret i Industriell økonomi og teknologiledelse og er aktiv i NTNUI Roing.  I helga representerte hun Christiania Roklub.

Hun sikret seg også tre gull og ett sølv sammen med klubbvenninnene.

Pers på ett sekund

Madsen gjorde det aller best av alle de kvinnelige roerne, og rodde på tida 07.43,68. Den andre kongepokalen gikk til Olaf Tufte.

- Tida jeg rodde inn på var personlig rekord med ett sekund. Det er jeg veldig fornøyd med, og bedre enn det siste løpet jeg hadde. Det er takket være mye trening på Jonsvatnet den siste tida, forteller hun til UA.

Hun trener roing i Trondheim sammen med NTNUI, som også deltok i NM. Romiljøet ved NTNU er stort med mange utøvere.

Fint å være utøver ved NTNU

Hun skryter av NTNUs toppidretssatsing, som gjør det mulig å kombinere studier med konkurranseidrett på høyt nivå. Det er mulig å ta eksamener andre steder og få levert øvinger til ulike tidspunkt når alt er på sitt mest hektiske.

- Vi må uansett gjøre det samme som de andre studentene, men ikke alltid til samme tid. Det er bra at vi får litt slingringsmonn som gjør slik satsing mulig. Jeg er veldig glad for at jeg studerer og kan drive med roing i tillegg. Det er sunt å ha forskjellige ting å tenke på, sier hun.

LES OGSÅ: Studiene bremset den sportslige satsinga

LES OGSÅ: Forskerne flytter til idrettsarenaen

- Og planene framover?

- Det blir å delta på verdenscup, og kanskje være med på OL-kvalifiseringa til våren. Vårsemesteret blir jeg nok mye borte, men i høstsemesteret blir jeg mye i Trondheim og kan bruke mer tid på studiene, forteller nyslått pokalvinner Marianne Madsen.

Relaterte artikler

NTNU får nasjonalt senter for toppidrettsforskning

NTNUs senter for toppidrettsforskning får flere ansatte og mer penger til å forske på toppidrett.

- Studiene bremset den sportslige satsingen

Frode Moen begynte veien mot doktorgrad mens han kjempet om OL-plass, men det kostet. Her er hans forklaring på hvorfor toppidrettsutøvere velger tunge studier.

OL-heltene kombinerer idrett og tunge studier

En rekke nåværende og tidligere NTNU-studenter er blant Norges deltakere i OL i Sotsji.

NIF ber om enda mer toppidrettsforskning

Norges Idrettsforbund ønsker seg et fjerde forskningssenter for toppidrett i Norge. NTNU og Norges Idrettshøgskole blinkes ut som naturlige verter.

Forskerne flytter til idrettsarenaen

I dag blir NTNU Senter for toppidrettsforskning og Olympiatoppen samboere i Granåsen. Forskere har flyttet fra Dragvoll og inn i det nye Toppidrettsenteret, der forskning, utvikling og beste praksis skal gå hånd i hånd.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.