Kongepokal til NTNU-student

NTNU-student Marianne Madsen tok kongepokalen i roing under helgas NM i Stavanger. Det ble personlig rekord for den aktive 23-åringen, som er strålende fornøyd med NTNUs satsing på toppidrett.   
Beste tid på singlesculler ble belønnet med kongepokal for Marianne Madsen og Olaf Tufte. (Foto: Tine Bjonge, Norges Roforbund)

Beste tid på singlesculler ble belønnet med kongepokal for Marianne Madsen og Olaf Tufte. Foto: Tine Bjonge, Norges Roforbund

Madsen tar en master på fjerdeåret i Industriell økonomi og teknologiledelse og er aktiv i NTNUI Roing.  I helga representerte hun Christiania Roklub.

Hun sikret seg også tre gull og ett sølv sammen med klubbvenninnene.

Pers på ett sekund

Madsen gjorde det aller best av alle de kvinnelige roerne, og rodde på tida 07.43,68. Den andre kongepokalen gikk til Olaf Tufte.

- Tida jeg rodde inn på var personlig rekord med ett sekund. Det er jeg veldig fornøyd med, og bedre enn det siste løpet jeg hadde. Det er takket være mye trening på Jonsvatnet den siste tida, forteller hun til UA.

Hun trener roing i Trondheim sammen med NTNUI, som også deltok i NM. Romiljøet ved NTNU er stort med mange utøvere.

Fint å være utøver ved NTNU

Hun skryter av NTNUs toppidretssatsing, som gjør det mulig å kombinere studier med konkurranseidrett på høyt nivå. Det er mulig å ta eksamener andre steder og få levert øvinger til ulike tidspunkt når alt er på sitt mest hektiske.

- Vi må uansett gjøre det samme som de andre studentene, men ikke alltid til samme tid. Det er bra at vi får litt slingringsmonn som gjør slik satsing mulig. Jeg er veldig glad for at jeg studerer og kan drive med roing i tillegg. Det er sunt å ha forskjellige ting å tenke på, sier hun.

LES OGSÅ: Studiene bremset den sportslige satsinga

LES OGSÅ: Forskerne flytter til idrettsarenaen

- Og planene framover?

- Det blir å delta på verdenscup, og kanskje være med på OL-kvalifiseringa til våren. Vårsemesteret blir jeg nok mye borte, men i høstsemesteret blir jeg mye i Trondheim og kan bruke mer tid på studiene, forteller nyslått pokalvinner Marianne Madsen.

Relaterte artikler

NTNU får nasjonalt senter for toppidrettsforskning

NTNUs senter for toppidrettsforskning får flere ansatte og mer penger til å forske på toppidrett.

- Studiene bremset den sportslige satsingen

Frode Moen begynte veien mot doktorgrad mens han kjempet om OL-plass, men det kostet. Her er hans forklaring på hvorfor toppidrettsutøvere velger tunge studier.

OL-heltene kombinerer idrett og tunge studier

En rekke nåværende og tidligere NTNU-studenter er blant Norges deltakere i OL i Sotsji.

NIF ber om enda mer toppidrettsforskning

Norges Idrettsforbund ønsker seg et fjerde forskningssenter for toppidrett i Norge. NTNU og Norges Idrettshøgskole blinkes ut som naturlige verter.

Forskerne flytter til idrettsarenaen

I dag blir NTNU Senter for toppidrettsforskning og Olympiatoppen samboere i Granåsen. Forskere har flyttet fra Dragvoll og inn i det nye Toppidrettsenteret, der forskning, utvikling og beste praksis skal gå hånd i hånd.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.