UA mener:

Publistisk ansvar er et spørsmål som må løses

Universitetsledere prøver seg som publisister. Men de har ennå ikke besvart det fundamentale spørsmål: Hvor skal det publisistiske ansvaret ligge?

UA mener:

Hva skal universitetene med egne aviser?

Rektor Dag Rune Olsen vil ha eget styre med på å flytte den redigerende myndighet bort fra eget universitet. Det bør han ikke få lov til.

UA mener:

Om pukkelord og ortografisk fjas

Å slenge inn store bokstaver i egennavn fungerer som lesemessige snubletråder når de figurerer i en løpende tekst. Det er ikke godt norsk.

UA mener:

Det bør finnes tilgivelse - også for professorer

Professor Nils Rune Langeland har et alkoholproblem. Han skal ha oppført seg som en drittsekk overfor kolleger. Han har sendt slibrige meldinger til yngre kvinner. Er han dermed uegnet som vitenskapelig ansatt ved NTNU?

UA mener:

Tallenes tale: Fram, og tilbake

Lesertallene for 2017 oppsummert: Universitetsavisa gikk tilbake ved NTNU, fram i resten av landet. Hvordan skal vi forstå det?

UA mener:

Nei. Støtte til Starmus er ikke støtte til byens kulturarbeidere

Gunnar Bovim er oppbrakt over at trønderske rikfolk får kritikk for manglende støtte til trøndersk kulturarbeid. Rektor mener rikingenes støtte til Starmus beviser det motsatte. Det er en underlig bevisførsel.

Siste fra forsiden

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Samlet campus: NTNU går rett vest

…om rektor Gunnar Bovim får det som han vil. Så gjenstår å se hvor sterke kreftene er som ønsker å trekke universitetet nordover mot sentrum.

UA mener:

En forsker skal begå frie, selvstendige valg

I debatten om NTNU og Israel begår rektor Gunnar Bovim kunststykket å være tydelig også når han er utydelig.

Slik leses Universitetsavisa

Det er alltid en utfordring å skulle skrive en selvskrytende tekst uten at den ser altfor selvskrytende ut. Det er antakelig ikke mulig, i det minste ikke for undertegnede. Så jeg lar det stå til:

UA i et kvart århundre

Mars 1992 skrev jeg min første sak for Universitetsavisa. Om en 24 år eldre versjon av meg selv hadde avlagt meg en visitt og fortalt meg at i 2016 kan han lese UA på klokka si, vet jeg ikke hva jeg hadde tenkt. Men sånn er det.

Retten til å være frakoplet

I Frankrike er en ny lov på trappene som skal gjøre det forbudt for arbeidsgivere å sende epost til ansatte etter arbeidstid. Hensikten er å motvirke at medarbeidere blir ”digitalt utbrente”. Noe for NTNU?

UA mener:

Kunsten å kvele en samtale

UAs kommentarfelt har vært utsatt for noe som best kan karakteriseres som et regn av gørr den siste uka.

UA mener:

Aksel Tjora er ingen hoffnarr

Tjoras påstander er farlig nær det narraktige. Det gjør ham ikke til en hoffnarr.

UA mener:

”Slik kan vi ikke ha det på NTNU”

NTNU har ikke råd til å vente i tyve år på likestilling.

UA mener:

Alle er like - noen er likere enn andre

Personalsjefen har i praksis slått fast at de som fryktet et A- og B-lag blant vitenskapelig ansatte ved Nye NTNU, har fått rett.