Miljøet parkerer

En undringsmelding foran den stille uke: To saker UA har publisert de siste to uker har handlet om miljøet. Innfallsvinklene kunne knapt skilt seg mer fra hverandre. Den ene foranlediget storm i kommentarfeltet, den andre led en stille død. Hva skjedde?

Publisert Sist oppdatert


Mandag skriver UA om Statoils oljesandprosjekt i Canada. Stadig flere hever røstene mot dette, særlig miljøfiendtlige, utvinningsprosjektet. Oljesand er spesielt grisete, vil framfor alt medføre svært store klimagassutslipp fordi utvinningen er så energikrevende. Vi intervjuet blant annet ex-rektor ved NTH, Inge Johansen om saken. Johansen oppfordrer ekspertisen ved NTNU om å bry seg. «Jeg er ikke i tvil om at forskere ved NTNU vil tilføre debatten om oljesand noe ekstra på grunn av sine kunnskaper og sin forskning», sier Johansen.

Noen dager tidligere omtaler vi planene om å innføre betaling for å få parkere på campus. Med dette vil NTNU-ansatte bli underlagt samme regime som ansatte ved St. Olavs Hospital og Trondheim kommune. Initiativet kommer blant annet som svar på innstendige oppfordringer fra Rådhuset. Man snakker om priser på fra 200 til 400 kroner måneden.

Mens sistnevnte sak foranlediget storm i kommentarfeltet, fikk reportasjen om oljesand leve i fred. Leserstatistikken peker i samme retning: Uten å gå i detalj om lesertallene, kan vi røpe såpass at mer enn ti ganger så mange ville lese om betalt parkering, sammenliknet med oljesand.

Det passer seg ikke for en redaktør å klage over at for mange leser en sak, heller ikke om for få klikker seg inn på en av våre artikler. Man leser det man finner interessant, punktum. Men vi undrer oss likevel.