Internasjonal studentutveksling:

- Rekker ikke med en litt lang sydentur

Iselin Nybø lufter forslag om å redusere krav til godkjent utenlandsopphold fra tre til én måned. NTNU støtter tanken, men Svein Richard Brandtzæg er skeptisk, og får støtte fra Norsk Studentorganisasjon.

Kinesisk forsker borte etter påstander om genredigering av mennesker

Den kinesiske forskeren He Jiankui er ikke blitt sett offentlig siden konferansen i Hongkong der han hevdet å ha redigert DNA-et til to babyer.

NTNUs jentesatsning inspirerer andre nordiske universiteter

Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av Jenteprosjektet Ada, sier finske Marja Niemi.

Ny rapport:

- Korte opphold i utlandet må oppvurderes

- Jeg er veldig glad for Nybøs signaler her om at også utenlandsopphold under 3 måneder skal telle med, sa direktør Harald Nybølet i Diku.

– Studentene antar at utveksling er vanskelig

Internasjonalt ansvarlig i Studenttinget, Felipe Fawcett, mener norske studenter er hjemmekjære, og at det er opp til NTNU og få sine studenter på utveksling.

Studenter om utveksling: - Er et puslespill

- Man burde bli flinkere til å informere studenter om utveksling, heller enn å presse det på dem, sier student Sindre Henriksen.

Siste fra forsiden

Langeland om seg selv:

Offentlig intellektuell, litterær bohem, hagefestmatador

Å sende meldinger med seksualisert innhold til ledere, sykepleiere og andre, er bare en del av Nils Rune Langelands stil, framgikk det av hans forklaring i Oslo tingrett.

NTNU-ansatte ble hedret i prisutdeling

NTNU hedret ansatte i intern prisutdeling for første gang siden 2015. Her er prisvinnerne.

Halvparten er kvinner

Ti nye meritterte undervisere

Denne gang var kvinneandelen blant de meritterte underviserne på 50 prosent. Fem kvinner og fem menn fikk status som meritterte undervisere.

Én av tre studenter lider av søvnproblemer

Andelen studenter med søvnproblemer har økt fra 22,6 prosent til 30,5 prosent de siste åtte årene. – Overraskende høy forekomst, vi trekker en parallell til at stadig flere sliter psykisk, sier søvnforsker og psykolog Børge Sivertsen.

Fasiha Hassan fra Sør-Afrika tildeles Studentenes fredspris for 2019

Vinneren av Studentenes fredspris er en del av “born-free”-generasjonen. Sammen med sine medstudenter har Fasiha Hassan måttet bekjempe spøkelser fra Apartheid-regimet i kampen om utdanning for alle.

Taus Kina-ambassadør på UiB-besøk

Kinas ambassadør i Norge er på besøk ved Universitetet i Bergen. Han snakker gjerne med rektor, studenter og forskere, men ikke journalister.

Jukset med eksamen for å holde kvinner borte

Tokyos medisinske universitet synes for mange kvinner kom inn. Så de jukset med eksamen for å få ned kvinneandelen.

Horizon Europe:

Europeiske forskere slår alarm om sviktende finansiering

«Det er en stor risk for at mange unge forskere vil bli tvunget til å forlate Europa.»

Tidligere UiO-rektor mistenkt for forskningsfusk

Ole Petter Ottersen leder arbeidet med å rydde opp i forskningsjukset ved Karolinska Institutet. Nå rettes mistanke om forskningsfusk mot Ottersen selv.

Ottersen: - En meget ubehagelig sak

- Dette er svært ubehagelig for meg, og saken dukker opp på et meget uheldig tidspunkt, sier Ole Petter Ottersen til Universitetsavisa.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

Kinesisk kapital kjøper amerikanske colleger

I USA ser myndighetene med økende uro på at Kina kjøper opp konkurstruede utdanningsinstitusjoner.

Norsk akademia i Kina:

- Mange oppfatninger ender ofte i feilslutninger

Beijing: - Det fins mange oppfatninger om Kina som isolert sett kan være korrekte, men som likevel ender i feilslutninger, sier Norges mann i Kina, ambassadør Geir O. Pedersen.