Canadisk universitet ble svindlet for 75 millioner

Et universitet i Canada overførte nesten 75,5 millioner kroner til en gruppe svindlere som utga seg for å være firmaet som utførte byggearbeider på campus.
(Foto: Wikipedia Commons)

Foto: Wikipedia Commons

Hackere som utga seg for å være et byggefirma, sendte en rekke eposter til MacEwan universitetet i byen Edmonton i delstaten Alberta der de opplyste om at firmaet hadde byttet bankkonto, forteller talsmann for universitetet David Beharry.

Før de gjennomskuet svindelen, hadde skolen overført 11,8 millioner canadiske dollar til hackernes konto. Svindelen ble oppdaget da byggefirmaet ringte og spurte hvorfor de ikke hadde fått betalt for det utførte arbeidet.

Ifølge Beharry er et titall byggefirmaer i Edmonton-området rammet av lignende svindelforsøk.

I samarbeid med myndighetene klarte universitetet å fryse 11,4 millioner dollar av de overførte midlene. Overføringene er sporet til tre kontoer i Hongkong og Montreal.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.