Mange barn og unge gikk glipp av skolegang i fjor

3,5 millioner barn og unge på flukt fikk ikke skolegang i året som gikk, viser FN-rapport.
En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). (Foto: AP/Reem Saad)

En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). Foto: AP/Reem Saad

– Av de 17,2 millioner flyktningene som er under UNHCRs beskyttelse, er halvparten barn, opplyser FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi.

Rapporter utarbeidet av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

6,4 millioner flyktningbarn er i skolealder, det vil si mellom 5 og 17 år gamle. 1,5 millioner av de yngste gikk glipp av grunnskoleutdanning i året som gikk, mens 2 millioner ungdommer gikk glipp av videregående skole.

– Utdannelsen til disse unge menneskene er avgjørende for en fredelig og bærekraftig utvikling i de landene som har ønsket dem velkommen, og for hjemlandene når de en gang kan vende tilbake, sier Grandi.

91 prosent av verdens barn går i dag på grunnskole, men for barn på flukt er andelen bare 61 prosent, går det fram av UNHCR-rapporten «Left Behind: Refugee Education in Crisis».

84 prosent av verdens unge går på videregående skole, men blant unge flyktninger er andelen bare 23 prosent, går det videre fram.

Blant flyktninger som har fullført videregående får bare 1 prosent tilbud om høyere utdanning, mot 36 prosent ellers i verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.