Økt press mot Hongkongs myndigheter for å avslutte politiaksjon ved universitet

Hongkongs regjering møter økt press om å trekke tilbake politiet fra byens tekniske universitet, som har vært beleiret i to uker. En stor tunnel er gjenåpnet.
I forbindelse med opptøyene har Hongkongs tekniske universitet vært beleiret i to uker. 
        
            (Foto: Studio Incendo)

I forbindelse med opptøyene har Hongkongs tekniske universitet vært beleiret i to uker.  Foto: Studio Incendo

Cross Harbour-tunnelen, som går mellom Hongkongøya og resten av byen, åpnet tidlig onsdag morgen. Den har vært stengt i om lag to uker etter at demonstranter blokkerte tunnelåpningen og satte fyr på bomstasjoner på stedet.

Hongkongs tekniske universitet ligger like ved tunnelen, og presset øker nå på regjeringen om å avslutte politiets beleiring av universitetet.

Flere hundre demonstranter okkuperte universitetsområdet i om lag to uker, noe som førte til at politiet omringet stedet.

Det er nå trolig ingen demonstranter igjen på området etter at en kvinne ble funnet i utmattet tilstand der tirsdag. Til sammen har rundt 1.100 demonstranter forlatt universitetet, deriblant flere hundre mindreårige. Flere av dem er pågrepet.

Store deler av universitetsområdet er blitt vandalisert, ifølge universitet, som har bedt politiet om å trekke seg tilbake fra området slik at oppryddingsjobben kan begynne.

Politiet har foreløpig ikke svart på universitetets oppfordring.

Pro-demokratiske kandidater gjorde et brakvalg i helgens lokalvalg i Hongkong, et klart signal til myndighetene om at befolkningen støtter demonstrantenes ønsker om mer selvbestemmelse og løsrivelse fra Kina.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Har jobbet med både aluminium og olje. Om hun har arvet morens herskapelige interesser vites ikke

- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Her er NTNUs nye rektor

Nå kan hun stryke «konstituert» fra jobbtittelen sin: Anne Borg blir NTNUs rektor for de kommende 5,5 årene.