Gabriel får ‘forskning’ i jobbtittelen likevel

I siste øyeblikk ga EU-kommisjonens president etter for presset og besluttet å legge «forskning» til kommissær Maryia Gabriels jobbtittel.
Maryia Gabriel - kommisær også for forskning. 
        
            (Foto: EU-kommisjonen)

Maryia Gabriel - kommisær også for forskning.  Foto: EU-kommisjonen

Dermed gikk president Ursula von der Leyen tilbake på den upopulære beslutningen om at etterfølgeren til nylig avgåtte kommissær for forskning og innovasjon, Carlos Moedas, skulle få tittelen Kommissær for innovasjon og ungdom, hvori opptatt utdanning og kultur.

Les Moedas' intervju med UA

Dermed blir bulgarske Gabriels fulle tittel Kommissær for forskning, innovasjon, utdanning, kultur og ungdom.

Det er ScienceBusiness som melder dette. Von der Leyen fattet sin beslutning i tolvte time, like før Europaparlamentet ga sin endelige godkjenning til det nye teamet av kommisærer i Strasbourg onsdag.

Det understrekes at beslutningen ikke endrer jobbeskrivelsen, men er foretatt for å sende et beroligende signal til europeiske forskere om at grunnforskning ikke er ment å underordnes anvendt, industrielt orientert forskning.

- Det er hva vi ba om, sier Kurt Deketelaere, generalsekretær I ligaen for europeiske forskningsuniversiteter til ScienceBuiness.

Den nye EU-«regjeringen» overtar den første desember.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UAs julekalender:

Ser du hvem dette er?

Dagens hint: Har jobbet med både aluminium og olje. Om hun har arvet morens herskapelige interesser vites ikke

- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Rektor Anne Borg: - Tid for konsolidering

- Nå må vi ta ned de ballene som er oppi lufta, sier Anne Borg. Hun er tydelig på at reformtakten skal ned med henne som rektor.

Her er NTNUs nye rektor

Nå kan hun stryke «konstituert» fra jobbtittelen sin: Anne Borg blir NTNUs rektor for de kommende 5,5 årene.