Gabriel får ‘forskning’ i jobbtittelen likevel

I siste øyeblikk ga EU-kommisjonens president etter for presset og besluttet å legge «forskning» til kommissær Maryia Gabriels jobbtittel.
Maryia Gabriel - kommisær også for forskning. 
        
            (Foto: EU-kommisjonen)

Maryia Gabriel - kommisær også for forskning.  Foto: EU-kommisjonen

Dermed gikk president Ursula von der Leyen tilbake på den upopulære beslutningen om at etterfølgeren til nylig avgåtte kommissær for forskning og innovasjon, Carlos Moedas, skulle få tittelen Kommissær for innovasjon og ungdom, hvori opptatt utdanning og kultur.

Les Moedas' intervju med UA

Dermed blir bulgarske Gabriels fulle tittel Kommissær for forskning, innovasjon, utdanning, kultur og ungdom.

Det er ScienceBusiness som melder dette. Von der Leyen fattet sin beslutning i tolvte time, like før Europaparlamentet ga sin endelige godkjenning til det nye teamet av kommisærer i Strasbourg onsdag.

Det understrekes at beslutningen ikke endrer jobbeskrivelsen, men er foretatt for å sende et beroligende signal til europeiske forskere om at grunnforskning ikke er ment å underordnes anvendt, industrielt orientert forskning.

- Det er hva vi ba om, sier Kurt Deketelaere, generalsekretær I ligaen for europeiske forskningsuniversiteter til ScienceBuiness.

Den nye EU-«regjeringen» overtar den første desember.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.