Ytring:

Spørreundersøkelsen om campusutforming

Flere av spørsmålene i rektors spørreundersøkelse fremso som merkelige, og noen var totalt irrelevante.

I kveld fikk jeg epost fra rektor. Den inneholdt en link til en undersøkelse om campusutvikling ved NTNU. De ønsker å vite hvordan campus fungerer for de ansatte i dag, og hvilke faktorer som er viktige for å utføre et best mulig arbeid.

Greit nok, og jeg svarte så godt jeg kunne. Flere av spørsmålene fremsto imidlertid som nokså merkelige. Noen var dessuten totalt irrelevante, for eksempel hvor viktig det var for meg med gode «arbeidsstasjoner» og «skillevegger» mellom arbeidsstasjoner, når jeg allerede hadde forsikret om at jeg (enn så lenge) har eget kontor.

Jeg la merke til at det sto «Leesman» på hvert skjermbilde, og når jeg omsider hadde fylt ut alt sammen etter beste evne, kom jeg til en side hvor det ble takket for hjelpen. Jeg fikk samtidig vite at Leesman, som tydeligvis sto bak dette, er «verdens største uavhengige benchmark-utvikler for arbeidplasseffektivitet». Hva nå det måtte bety.

Selv om jeg aldri har hørt om Leesman har jeg jo vært borti denne bransjen før, og vet med nokså stor sikkerhet at «størst» ikke nødvendigvis sammenfaller med «best». Hvor dyktige Leesman er vil jeg likevel ikke si noe sikkert om ut fra denne ene erfaringen. Ei heller vet jeg hva NTNU betaler for undersøkelsen, selv om det aner meg at det koster litt.

Jeg er imidlertid trygg på at vi for eksempel ved mitt institutt har flere fagfolk som kunne laget en langt bedre og ikke minst (for oss som skal svare) mer «arbeidsplasseffektiv» undersøkelse for en brøkdel av prisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.