Hva med dem som ikke har periodebillett?

Velferdstinget svarer her på innlegget fra Tore O. Sandvik, og lurer på hva som skjer med nattbuss og takst.

Tusen takk for svar Tore. Velferdstinget gratulerer så mye med ordførervervet.

Vi er enige at nattbussen blir inkludert i periodebilletten for unge og studenter. Dette er kjempebra. Som du selv sier, så burde dette nå være en formalitet. Dette er en stor seier for studentene. Alle studentene som har periodebillett går en tryggere hverdag i møte.

Det Velferdstinget synes er kritikkverdig, er at arbeidsutvalget til fellesnemnda ikke åpnet muligheten for at fellesnemnda kunne ta diskusjonen om studenter og unge UTEN periodebillett burde kunne betale dagtakst på nattbussen. Dette har ingenting med Sør-Trøndelag fylkeskommune sitt vedtak 14 juni å gjøre. Dette er et nytt moment i saken som ble lansert av Trondheim kommune 28. september.

Kritikken går på at fellesnemnda nå ikke har muligheten til å følge opp de signalene bystyret i Trondheim kom med.

Slik oppfatter Velferdstinget situasjonen:

  1. Bystyret ber fellesnemnda om å ta stilling til om studenter og unge UTEN periodebillett skal kunne kjøpe billett på nattbussen til dagtakst.
  2. Arbeidsutvalget i fellesnemnda ønsker ikke å la fellesnemnda ta stilling til punkt 1

Det legges med andre ord ikke opp til en diskusjon hvorvidt studenter og unge UTEN periodebillett vil kunne betale dagtakst på nattbussen.

Det at personer fra Sør-Trøndelag Arbeiderparti var med å stemme forslaget til Elisabeth Paulsen ned i arbeidsutvalget til fellesnemnda er skuffende. Det er skuffende på grunn av at det strider mot politikken Sør-Trøndelag Arbeiderparti selv har vedtatt. Velferdstinget ble overrasket over at AP ikke støttet eller fremmet eget forslag, dette basert på hva som er deres politikk på området.

Mulig at det ikke kom godt frem i det første innlegget, men kritikken går til nesten hele arbeidsutvalget. AP, Krf, Sp, SV, MdG får av oss stryk i denne runden, mens V, H og Frp gjorde en innsats.

Så spørsmålet er, kommer Trøndelag fylkeskommune noen gang til å vurdere å la studenter og unge UTEN periodebillett kjøpe engangsbillett til dagtakst? Eller trenger ikke Fellesnemnda/fylkestinget å vedta dette for at det kan innføres? Kan dere bare iverksette tiltak?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.