Maria Honerød i NTNUVi:

«Gunnar, Anne, Bjarne og Toril. Ikke gjør meg til en løgner. Følg opp ideene våre»

NTNU - Våre Ideer er arrangert for siste gang. Deltagerne våre har levert sin siste rapport. Og vi har skålt en siste gang for arbeidet som har blitt lagt ned de siste 3 årene, skriver Maria Honerød.
Maria Honerød
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Maria Honerød Foto: KRISTOFFER FURBERG

Da vi startet NTNUVi i 2015, var det for å gi vanlige studenter en mulighet til å uttale seg om fusjonen. Vi ønsket at rektoratet ved NTNU skulle komme litt nærmere, at Gunnar Bovim ikke skulle bli en mann i kappe man så på immatrikuleringen. Vi ville utfordre medstudentene våre til å komme opp med løsninger der vi studentpolitikerne hadde diskutert oss fast.

Og vi lyktes. Eller, jeg vil påstå det. De 3 rapportene vi har levert fra oss er knallgode og absolutt verdt å lese.

Men NTNUVi hadde ikke skjedd om vi ikke hadde gode venner. Et rektorat som i rekordfart hjalp oss med finansiering. Forelesere som deltok som innledere. Samskipnaden som hjalp med alt det praktiske. Tv-aksjonen i Trondheim som bidro med tema i 2015 og 2016. internasjonal seksjon som lot oss bo hos dem en hel uke, sånn at deltakerne kunne spørre om alt de ville. Og ikke minst deltakere, som brukte dag og natt i ei uke for å komme opp med ideer.

Så hva nå? Nå som alt er over.

Det blir ikke noe mer NTNUVi, det er på ingen måte trist. Det er ingenting bedre enn å ha utspilt sin rolle for en organisasjon og et arrangement som ble startet for å påvirke en pågående fusjon. Vi er stolte av det vi har levert fra oss, og deltakerne bryr seg om ideene sine. Vårt arbeid er over, og NTNU sitt har akkurat startet.

NTNUVi sine ideer er ikke isolert til kun å handle om NTNU under fusjonen. Ideene handler om videreutvikling av organisasjonen, bygging av kultur, hvordan redde verden og konkrete tiltak for å bli mer innovative og nyskapende.

En deltaker spurte tidligere denne uken om ideene de kom med blir fulgt opp, eller om de ligger å samler støv i en digital skuff. Jeg svarte at NTNU selvfølgelig ser på det.

Så Gunnar, Anne, Bjarne og Toril. Ikke gjør meg til en løgner. Følg opp ideene våre, snakk med deltagerne våre. Husk at arbeidet NTNUVi har lagt ned ikke hører hjemme i en skuff, men på pulten. Som en påminnelse over hvor dyktige og kreative studentene er.

Vær like stolte av hva deltakerne har fått til, som vi er.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.

Slik svarer Forskerforbundet Nils Rune Langeland

Flere har etterlyst Forskerforbundets begrunnelse for ikke å støtte den sparkede professoren Nils Rune Langelands søksmål mot staten. Nå deler han den selv.