Temaet ledelse:

Smart + snill = ideell

Temaet ledelse er i vinden som aldri før, særlig aktualisert gjennom store og små fusjonsprosjekter.
Trylleformel? - Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det, skriver Terje Berg.
(Foto: Torbjørn Brovold)

Trylleformel? - Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det, skriver Terje Berg. Foto: Torbjørn Brovold

For egen del har jeg fordypning i ledelse fra NHH, samt en master i emnet fra BI. Enn videre har jeg ca. 15 års ledererfaring fra trøndersk næringsliv, samt bakgrunn som elevrådsformann på Åsveien skole i 1981-1982. Kampsaken da, som vi all beskjedenhet vant, var salg av yoghurt i tillegg til melk. Når jeg nå tar en fot i bakken og forsøker å oppsummere mine akademiske og praktiske erfaringer, så kan dette selvsagt uttrykkes i en 2x2-matrise:


Ledere er enten dumme eller smarte. I tillegg kan de være snille eller slemme. Som vi alle husker, 13. mai 2011, sto det en kronikk på trykk i DN, hvor det ble referert til at IQ-test er bedre enn karakterer som indikasjon på evnenivå. En professor på UCSD hevdet nylig i en forelesning at ledere bør ha IQ på minst 120. Dette kan indikere at kvadrantene som utgår fra Smart er å foretrekke.

Imidlertid vil det vel også kunne være slik at Smart-Slem-kombinasjonen faktisk innebærer psykopatiske trekk. Hvilket det er klare indikasjoner på at svært mange ledere innehar. Min erfaring er dog at dette ikke gir langsiktige, positive økonomiske resultater. Således vil en Dum-Snill kunne være å foretrekke. Da vil kreativiteten blant ansatte kunne blomstre. Dog er det en fare at egeninteressen vil ta overhånd, slik at resultatene igjen svekkes.

En Dum-Slem sier det seg selv hva vi mener om: Det er den ruta i alle 2x2-matriser vi egentlig ikke vet hva vi skal si om, og kommenterer kun “her vil vi ikke være” eller setter en “?”.

Så da gjenstår idealet: Smart-Snill. Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Stort engasjement for nybygget ved Studentersamfundet

Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld blir tre ferdige forslag avduket på huset.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.