Temaet ledelse:

Smart + snill = ideell

Temaet ledelse er i vinden som aldri før, særlig aktualisert gjennom store og små fusjonsprosjekter.
Trylleformel? - Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det, skriver Terje Berg.
(Foto: Torbjørn Brovold)

Trylleformel? - Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det, skriver Terje Berg. Foto: Torbjørn Brovold

For egen del har jeg fordypning i ledelse fra NHH, samt en master i emnet fra BI. Enn videre har jeg ca. 15 års ledererfaring fra trøndersk næringsliv, samt bakgrunn som elevrådsformann på Åsveien skole i 1981-1982. Kampsaken da, som vi all beskjedenhet vant, var salg av yoghurt i tillegg til melk. Når jeg nå tar en fot i bakken og forsøker å oppsummere mine akademiske og praktiske erfaringer, så kan dette selvsagt uttrykkes i en 2x2-matrise:


Ledere er enten dumme eller smarte. I tillegg kan de være snille eller slemme. Som vi alle husker, 13. mai 2011, sto det en kronikk på trykk i DN, hvor det ble referert til at IQ-test er bedre enn karakterer som indikasjon på evnenivå. En professor på UCSD hevdet nylig i en forelesning at ledere bør ha IQ på minst 120. Dette kan indikere at kvadrantene som utgår fra Smart er å foretrekke.

Imidlertid vil det vel også kunne være slik at Smart-Slem-kombinasjonen faktisk innebærer psykopatiske trekk. Hvilket det er klare indikasjoner på at svært mange ledere innehar. Min erfaring er dog at dette ikke gir langsiktige, positive økonomiske resultater. Således vil en Dum-Snill kunne være å foretrekke. Da vil kreativiteten blant ansatte kunne blomstre. Dog er det en fare at egeninteressen vil ta overhånd, slik at resultatene igjen svekkes.

En Dum-Slem sier det seg selv hva vi mener om: Det er den ruta i alle 2x2-matriser vi egentlig ikke vet hva vi skal si om, og kommenterer kun “her vil vi ikke være” eller setter en “?”.

Så da gjenstår idealet: Smart-Snill. Bruk hodet, og tenk på hvordan andre vil reagere på din beslutning og opptreden. Simsalabim, så enkelt er det.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ønsker samlet byggeprosess:

Sintef vil reise egne signalbygg samtidig med campusprosjektet

Sintef melder seg på med full kraft i NTNUs campusprosjekt. Forskningsstiftelsen løfter fram 6 større utbyggingsprosjekt som de mener må gå parallellt med byggeprosessen på Gløshaugen.

UA anmelder bok:

På jakt med Moserne      

- «Jakten på stedsansen» er populærvitenskap, der første del av ordet ikke går på bekostning av den andre, skriver Svein Inge Meland, som har anmeldt Unni Eikeseths «Jakten på stedsansen.»

Epostproblemer ved NTNU: - Fullstendig uakseptabelt

En rekke NTNU-ansatte melder om problemer med å få gjort jobben sin etter nesten to uker med massive epostproblemer.

Gjesteskribenten:

Om New Public Management i offentlig virksomhet

«Det er all grunn til en kritisk holdning til offentlige anbud,» skriver denne ukas gjesteskribent, og forteller om de fatale følgene den manglende igjenklistringen av en konvolutt fikk for en liten virksomhet i Levanger.