Ytring om Revidert nasjonalbudsjett:

- Studentene har tatt ansvar, det har ikke Regjeringen

- Elgeseter gate 10 er ekstremt viktig for campusprosjektet, skriver to studentledere i denne ytringen, hvor de kritiserer Rejgeringen foor å utsette utbygging.
Thomas Eriksen (til venstre) og Sindre Kristian Alvsvåg reagerer på at det ikke blir penger til utbygging av Elgeseter gate 10 på årets nasjonalbudsjett. (Foto: Stig-Martin Liavåg)

Thomas Eriksen (til venstre) og Sindre Kristian Alvsvåg reagerer på at det ikke blir penger til utbygging av Elgeseter gate 10 på årets nasjonalbudsjett. Foto: Stig-Martin Liavåg

I 2016 sa regjeringen ja til et felles bygg for Sit og NTNU i Elgesetergate 10, men prosjektet fikk ingen tildeling på revidert nasjonalbudsjett for 2018, som ble lagt frem i dag. Elgesetergate skulle være innflytningsklart i 2021, men nå vil prosjektet bli forsinket selv med bevilgning i statsbudsjettet for 2019.

Vi i Velferdstinget og Studenttinget er ikke imponert over fremgangen fra Statsbygg og regjeringens side. Studentene har gjennom samskipnaden gått sammen med NTNU for å bygge et kombinert undervisning- og idrettsbygg. Studentene har tatt ansvar og har pengene klare. Hadde det vært opp til studentene kunne vi begynt byggingen nå, men regjeringen har enda ikke tatt ansvar.

Vi har store forventninger til at prosjektet finansieres over statsbudsjettet for 2019. Studentene har alt behov for økt treningskapasitet, og det vil økes ytterligere gjennom samling av campus.

Viktig for studentene

Nye idrettsarealer, serveringssteder og egne arealer for studentfrivilligheten, skal sammen med tverrfaglig utdanning og forskning for helse og sosialfagene gjøre Elgesetergate 10 til et unikt sambruksbygg som vil bidra til økt faglig kvalitet og økt mestring i studiehverdagen. Det planlagte bygget kommer til å bli veldig viktig for studentene i Trondheim, både med tanke på det nye idrettsbygget, men også de nye arealene for studentfrivilligheten og for studentene på helse- og sosialvitenskap.

Vi mener det blir vanskelig å være nyskapende dersom planlagte byggeplaner må ligge lenge før det bygges. Bygget blir gammelt før det står ferdig.

I årene som kommer skal NTNU bygge mye nytt campus rundt Gløshaugen, men uten nybygg i Elgesetergate 10 er det mange behov studenter har som ikke blir møtt. Elgesetergate 10 er en ekstremt viktig brikke i å realisere campusprosjektet som helhet.

Sindre Kristian Alvsvåg, Leder Studenttinget NTNU; Thomas Eriksen, Leder Velferdstinget for Gjøvik, Ålesund og Trondheim

Relaterte artikler

Ytring:

Elgesetergate 10 må inn på revidert statsbudsjett

Hvor ble det av planene for Elgesetergate 10? Studentene i helse- og sosialfag trenger at byggeplanene går etter planen, skriver tre ledere for studentvirksomheter i Trondheim.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny rapport: 9 av 10 masterstudenter får relevant jobb

Langt de fleste som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres. Andelen som ikke hadde trengt master varierer mellom faggruppene. 

Studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNU-nett

En tabbe førte til at studenters helsedata lå åpent tilgjengelig på NTNUs intranett i to år før man oppdaget hva som hadde skjedd.

Ytring:

Campus… men hva så?

«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i denne ytringen.