Ytring:

Tilsvar: «IT-avdelingen har ikke Mac-kompetanse!»

De siste ukers problemer med epost-tjenesten skulle ideelt sett aldri funnet sted, men nå som det er et faktum handler alt om å gjeninnføre stabil drift.
«Vårt mål er at alle skal kunne jobbe på sin foretrukne enhet og at vi har løsninger som legger til rette for dette», skriver Håkon Alstad.
(Foto: Albert H. Collett)

«Vårt mål er at alle skal kunne jobbe på sin foretrukne enhet og at vi har løsninger som legger til rette for dette», skriver Håkon Alstad. Foto: Albert H. Collett

Som IT-sjef har jeg forståelse for at folk både er frustrert og stiller spørsmål, blant annet i UA, om IT-avdelingens kompetanse på Mac-enheter.

Til det kan jeg svare at; jo, IT-avdelingen har god kompetanse både på Mac og også andre Apple-enheter! Det vi ikke har like stor kompetanse på er stordrift av Apple-enheter på samme måte som vi har på Windows-enheter. Stordrift av Apple-enheter er et overordnet valg som eventuelt må gjøres, og som muligens vil bli vurdert. En av grunnene til at vi ikke har etablert stordrift er at Mac-brukere ofte ser på maskinen sin som sin personlige og ikke ønsker at noen andre skal administrere maskinen (legge inn programvare, styre oppsett m.m.).

Vi har i flere år støttet oppsett og konfigurasjon av Mac. I dag er rundt hver sjette av ansattes datamaskiner en Mac. Det finnes egne brukerveiledninger på Innsida og også Orakeltjenesten har god kompetanse på yte support for mac-brukere. Eksempelvis er hver tredje henvendelse hos studentoraklene relatert til bruk av Mac.

Vårt mål er at alle skal kunne jobbe på sin foretrukne enhet og at vi har løsninger som legger til rette for dette. Dette inkluderer selvsagt både Mac og andre Apple-enheter. Vi har ingen planer om å endre på denne målsettingen. I mange år har vi hatt fokus på å tilby god brukerstøtte på Mac og vi har flere i IT-avdelingen som selv er mac-entusiaster, undertegnede inkludert. Siste dagers hendelser gjør at vi skal vurdere å tilby administrering av Mac-maskiner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.

NTNU-studenter føler seg nedprioritert av St. Olavs

En gruppe medisinstudenter sendte i september en bekymringsmelding om NTNU-studenters ugunst ved ansettelse ved St. Olavs. - Vi ansetter de best kvalifiserte søkerne, svarer St. Olavs.