Ytring:

Svar fra rektor Gunnar Bovim til Gjermund Kvernmo Langset

«God og forutsigbar studiefinansiering er en av grunnpilarene i det viktige prinsippet om lik rett til utdanning. Vi stiller oss derfor bak studentenes ønske om å beholde dagens ordning, uten de foreslåtte endringer» skriver NTNU-rektor Gunnar Bovim i denne ytringen.
NTNU-rektor Gunnar Bovim er enig med regjeringen i at det er rett å belønne god studieprogresjon, men han har ikke troen på å straffe de som ikke har det.
(Foto: Espen Halvoren Bjørgan)

NTNU-rektor Gunnar Bovim er enig med regjeringen i at det er rett å belønne god studieprogresjon, men han har ikke troen på å straffe de som ikke har det. Foto: Espen Halvoren Bjørgan

Kjære Gjermund – og alle andre studenter

Takk for utfordringen!

NTNU har en lang historie i å støtte studentenes sak, ikke minst når det gjelder i spørsmålet om studiefinansiering. Samtidig er vi opptatt av god studieprogresjon, fordi vi mener det er det beste både for samfunnet, utdanningsinstitusjonene og den enkelte student at studiene blir gjennomført på normert tid.

Nå har regjeringen foreslått å gjøre endringer i ordningen med omgjøring av lån til stipend etter fullførte studiepoeng, som et virkemiddel for å øke gjennomføringsgraden. 

NTNU er enig i intensjonen, men ikke nødvendigvis i virkemiddelet. Selv om normert tid er ønskelig som en hovedregel, kan det finnes unntak. Ikke minst skjer det at noen underveis i studiet finner ut at det var et annet studium eller yrkesvalg som passet bedre med ønsker eller forutsetninger, og dermed bytter studieretning. Av og til er det et klokt valg. Det skjer også at livet byr på utfordringer som legger kjelker i veien for full progresjon.

Vi tror på å belønne god studieprogresjon. Vi er ikke overbevist om at det er klokt å straffe når det motsatte skjer. Det bør være mulig å ha kortvarige stans eller avvik fra det normale løpet, når det er særskilte grunner til det.

God og forutsigbar studiefinansiering er en av grunnpilarene i det viktige prinsippet om lik rett til utdanning. Vi stiller oss derfor bak studentenes ønske om å beholde dagens ordning, uten de foreslåtte endringer.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Vanskeligere å bruke Ny-Ålesund til forskningsbasert undervisning

– Det er manglende interesse for å bruke Ny-Ålesund for å utdanne neste generasjons polarforskere, sier professor Geir Johnsen. Problematikken ble nylig tatt opp i et skriftlig sprøsmål i Stortinget.

Frp-topp enig i at studentene sutrer

Studentene har ingen grunn til å klage på innstramminger i stipendordningen, mener utdanningskomiteens leder Roy Steffensen (Frp).

Kjønnsforskningens venner og uvenner ti år etter Hjernevask

Hva har TV-serien Hjernevask og den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson til felles? Fenomenene er uttrykk for samme tendens i tiden, skriver Agnes Bolsø.

NTNUs første meritterte førstelektor

– Å merittere en førstelektor har en viktig signaleffekt, det tydeliggjør at undervisning er viktig, sier Wenche Waagen førstelektor i musikkdidaktikk.