Ytring:

Smarte løsninger for akademia

Fremtidens universiteter og høyskoler skal ha gode arbeidsplassløsninger. Da trenger vi en debatt der fakta rår.
Ledergruppen i Statsbygg sitter i aktivitetsbaserte kontorløsninger. Her er administrerende direktør Harald Nikolaisen og kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim. 
        
            (Foto: Trond Isaksen)

Ledergruppen i Statsbygg sitter i aktivitetsbaserte kontorløsninger. Her er administrerende direktør Harald Nikolaisen og kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.  Foto: Trond Isaksen

NTNU-professorene Oscar Amundsen og Trond Kongsvik misforstår når de i både i Aftenposten og Universitetsavisa spekulerer i hvordan Statsbygg jobber sammen med universiteter og høyskoler for å finne smarte arbeidsplassløsninger.

Å finne beste arbeidsplassløsning handler ikke om valget mellom eget kontor eller åpent landskap, men om hvilke løsninger som understøtter virksomhetens behov nå og i fremtiden. Den enkelte virksomhetens mål og behov avgjør hvilken løsninger som er best. Viktige forutsetninger er at det er nok rom til konsentrasjonsarbeid, til å ta imot studenter og at teknologien fungerer smidig.

Apropos konsentrasjon

Konsentrasjon er viktig i akademia, men det er ikke gitt at konsentrasjon eller å ta imot studenter krever et eget kontor.

Nesten halvparten av alle kontorer står tomme til enhver tid. Forskning som tidligere fylte hyllerader med bøker er nå digitalt tilgjengelig. Det viktigste for studentene er at det alltid finnes rom der veiledning kan foregå, ikke at veilederen har eget kontor.

Vårt arbeid handler om nettopp dette: Hva er de reelle behovene? Hva er de beste løsningene? Hvordan kan vi lage fremtidsrettede og fleksible bygg der virksomheten kan nå målene sine og utvikle seg?

En klok ramme

I dette arbeidet er arealnormen på 23 kvadratmeter pr. ansatt en klok ramme. Normen åpner for ulike arbeidsplassløsninger, også cellekontorer. Normen bidrar til at vi og våre kunder får et bevisst forhold til arealene som trengs, energiforbruk, klimafotavtrykk og hvordan teknologien skal utnyttes.

Vi gir råd i denne prosessen, men det er virksomheten selv som må ta stilling til hvilke løsninger som passer best.

Å finne den beste løsningen for en virksomhet er en krevende prosess. Lederne må forstå hvor krevende endringer kan være og legge til rette for bred medvirkning fra de ansatte.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Norge i front med åpen publisering hos Elsevier

Etter nye forhandlingsrunder har norske forskningsinstitusjoner signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier som gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler innenfor en bærekraftig økonomi.

Inngår ny avtale med Elsevier

Det blir nå mulig for norske forskere å publisere åpent i de aller fleste av forlagets tidsskrifter. Det var Elsevier som tok initiativet til nye forhandlinger, ifølge prorektor Bjarne Foss.

NTNU i tenkeboksen:

Ledere kan bli straffet økonomisk hvis midlertidigheten ikke går ned

NTNU vurderer om det skal svi på pungen for dekaner og instituttledere som ikke lykkes med å redusere antallet midlertidig ansatte.

Vil ha slutt på at lærerstudenter studerer minst

Framtidens lærere er blant dem som bruker minst tid på studiene.