NTNU fjerner alle restriksjoner

Alle smittevernrestriksjoner ved NTNU fjernes etter at regjeringen lørdag opphevet samtlige tiltak mot covid-19, inkludert kravene om munnbind og én meter avstand.

Velkommen tilbake: Nå er det fritt fram for å fylle opp kantinene, ettersom meteren skrotes.
Velkommen tilbake: Nå er det fritt fram for å fylle opp kantinene, ettersom meteren skrotes.
Publisert Sist oppdatert

Fortsatt anbefales alle voksne som får luftveissymtomer om å teste seg.

- Hvis testen er positiv bør du holde deg hjemme i fire dager fra symptomstart, eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer. Se de nasjonale rådene som gjelder nå, oppfordrer NTNU på Innsida.

Ved NTNU vil de siste sperrebånd og skilt med beskjed om å holde avstand bli fjernet så raskt driftspersonalet rekker det. Deretter vil de eneste synlige sporene etter pandemihåndteringen bli bodene med utdeling av gratis hurtigtester, samt dispensere med håndsprit og esker med munnbind ved inngangspartiene.

Disse tilbudene opprettholdes så lenge lagrene rekker. Hurtigtester er tilgjengelig i alle tre byer. I Trondheim foregår utdelingen fra fem boder på forskjellige campuser. Følg lenka for å få oversikt over utdelingsstedene.

Gjenåpningen medfører ingen endringer for undervisning og eksamensgjennomføring i vårsemesteret. Her følges de planene som det tidligere er informert om på Innsida og i epost fra rektor 2. februar.

- Norge er midt inne i en smittebølge. Både i Gjøvik, Ålesund og Trondheim er mange studenter og ansatte nå smittet, og det forventes at sykefraværet i en periode framover kan bli høyt. Så langt synes driften av universitetet å gå omtrent som normalt, men rektor ber ledere med personalansvar om fortsatt å drive kontinuitetsplanlegging fram til smittetoppen er passert og sykefraværet kommer tilbake på et mer normalt nivå, ifølge NTNUs intranett