Foreslår «Curt Rice-tillegg» ved NTNU

Ved Oslomet får alle ansatte 10.000 ekstra i desember. Forskerforbundet ønsker belønning for korona-strevet også ved NTNU.

Lisbeth Aune mener den ekstraordinære innsatsen de ansatte har lagt ned under pandemien fortjener å premieres.
Lisbeth Aune mener den ekstraordinære innsatsen de ansatte har lagt ned under pandemien fortjener å premieres.
Publisert Sist oppdatert

Under fredagens møte i Sentralt samarbeidsutvalg spilte Forskerforbundet inn et forslag om «Påskjønnelse for ekstraordinær innsats under Koronapandemien».

- De ansatte har lagt ned en ekstraordinær innsats over en lang periode. De har stilt hjemmene sine og privat utstyr til disposisjon, snudd seg rundt og jobbet veldig hardt i en uforutsigbar tid for å løse utfordringene. I tillegg er nå alle sosiale arrangementer avlyst, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet ved NTNU.

Hun mener tiltaket vil være en fin måte for NTNU å kompensere ansatte på, samtidig som det blir et takk for god innsats så langt.

- Også vet vi jo at 2021 også ligger an til å bli utfordrende, sier Aune.

Hun bekrefter at Forskerforbundet er inspirert av Oslomet. Der får alle ansatte et tillegg - justert for stillingsprosent - på desemberlønnen.

Aune vil ikke si noe om hvilke summer det er de har foreslått. Ved Oslomet får de ansatte 10.000 kroner hver.

Etter det Universitetsavisa kjenner til skal det ikke ha blitt tatt noen avgjørelse i saken under dagens Sesam-møtet, men temaet skal diskuteres videre neste gang partene møtes.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.