NTNU i Ålesund tenker nytt om fadderuka

Ønsket er å gi en strålende velkomst til nye studenter til tross for korona.

Vanligvis er det mye liv og røre under fadderperioden. Her er det forberedelser til den tradisjonelle båtkonkurransen: "START Brosundet Challenge". Arkivbilde.
Publisert Sist oppdatert

Det er Ålesund studentsamfunn som får i oppgave å organisere fadderuka til høsten. Under normale tider blir det ansatt fadderledere i to stillinger som alle studenter kan søke på. Siden alt blir så usikkert på grunn av korona, også hvor mange som er til stede i august, blir det i stedet Ålesund studentsamfunn som overtar ansvaret.

- Vi gleder oss til å lage et topp opplegg for de nye studentene i august, forsikrer Hermann Hansen i et intervju med NTNUs nyhetsside. Sammen med seks andre studenter skal han lede arbeidet med fadderuka.

- Det er for tidlig å si noe om innhold og program, men vi lover at det skal bli knallbra.

Det er om lag 1100 studenter som vil begynne å studere ved NTNU i Ålesund fra høsten av. Ålesund studentsamfunn har fra før av erfaring med det sosiale arbeidet for studentene. Et stort apparat er i sving.

– Vi må få inn et styre med blant annet instituttkontakter, personer på grafisk design, ansvarlige for sikkerhet, internasjonale studenter, IT og smittevern. 180 frivillige faddere skal også på plass til immatrikuleringen i august, sier Hansen.

Studentsamfunnet forbereder seg på alle mulige alternativer. I fjor ble studiestart også annerledes og erfaringene derfra tar de med seg til høsten.

– Vi tar med lærdommen fra i fjor, og lager arrangement som lett kan justeres, nedskaleres og deles opp i grupper, for eksempel, sier han til nettstedet.

Uten det forstyrrende viruset er det mye som skjer under fadderperioden. Da UA besøkte Ålesund i 2016 beskrev vi aktivitetene slik:

«Campusen surrer av liv. Et telt på baksida er tettpakket av nye studenter som er i full sving med sprayboks og malingskost. Pappesker skal fargelegges og bli til Super Mario-figurer, og gummibåter skal bli så glorete og fargesprakende som mulig. De forbereder seg til Mario Kart-løpet, der to studenter presser seg inn i ei pappeske og springer rundt campus. Og til båtkonkurransen i Brosundet et par dager senere.»

Studenter i Ålesund i full sving med å forberede seg til Mario Kart-løpet for noen år siden. Her dekoreres pappesker, som studentene ifører seg når de skal løpe om kapp. Arkivbilde.

Nyorganiseringa er kun for i høst. Neste år er planen å ansette to ledere, som er vanlig praksis.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.