Nå er den felles immatrikuleringen endelig tilbake

For første gang siden før pandemien skal studentene samles på store felles immatrikuleringer i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Følg dekninga i Universitetsavisa.

Frimerket ble fyllt for årets immatrikulering, for første gang siden 2019.
Publisert Sist oppdatert

I dag sparkes et nytt semester og et nytt akademisk år i gang. Ved NTNU skjer dette for første gang siden 2019 gjennom stort felles arrangement i tre studiebyer. I Trondheim betyr det samling på Frimerket bak Hovedbygningen på Gløshaugen klokka 14.00. 

Gjøvik og Ålesund sparker i gang en time tidligere, klokka 13.00. Stedet i Gjøvik er Studenthuset og i Ålesund foregår det i Vrimla i hovedbygget Ankeret. 

Immatrikulering i Ålesund: Anne-Lise Sagen Major holder sin første immatrikuleringstale som viserektor for NTNU Ålesund.

I forkant har de fleste studieprogram eget immatrikuleringsopplegg før de drar videre til den felles.

Les mer om da statsvitenskap hadde sin immatrikulering på Dokkhuset:

Universitetsavisa følger studiestarten fra alle tre studiebyer her på Universitetsavisa.no og på Instagram, @universitetsavisa. 

Tirsdag er det studentfrivillighetens egne avspark i de tre studiebyene. I Trondheim er det Studentersamfundet som tok initiativ til dette i fjor for å kompensere for at det ikke var noe felles immatrikulering i år. I år gjentas den ferske tradisjonen i Høyskoleparken.

Les Anne Borgs tale fra immatrikuleringen på Gløshaugen her:

I forkant av dagens studiestart har det vært bekymring for at en del ferske

 studenter og fadderne deres ikke kommer seg opp tidsnok til studiestarten. Det har vært store problemer med det norske transportnettverket som følge av esktremværet Hans.

- Jeg vet at en del av dere som står har hatt noen utfordrende dager på grunn av ekstremværet «Hans». Noen har sikkert hatt vansker med å komme seg til studiestedet i dag. Noen har kanskje ikke klart å komme seg hit i det hele tatt. De kan være trygge på at studieplassen venter på dem, sa rektor i sin tale.