Korona:

Disse reglene gjelder fra og med i dag

Mer fysisk undervisning, og mer studentaktivitet på campus, men ansatte skal i utgangspunktet fremdeles holde seg hjemme.

Normaliteten vender gradvis tilbake til NTNU i takt med at resten av samfunnet åpner opp.
Normaliteten vender gradvis tilbake til NTNU i takt med at resten av samfunnet åpner opp.
Publisert Sist oppdatert

Fra og med mandag 19.april åpnes NTNUs campuser opp, og regelverket endres tilbake til omtrent slik det var frem til slutten på mars, skriver NTNU i en melding på Innsida.

Den berømte meteren blir nå nedjustert fra to til én meter, og munnbind skal fortsatt brukes i situasjoner med trengsel og der det ikke er mulig å holde én meters avstand.

Når det gjelder undervisningsaktivitet kan det i Trondheim være inntil 200 studenter til stede på forelesninger, mens Gjøvik og Ålesund har et tak på 100 studenter. I alle tre byer kan det også samles grupper på inntil 50 studenter til undervisning så lenge smittevernstiltakene er gode. NTNU skriver i meldingen at de vil prioritere førsteårsstudenter og studentgrupper som per i dag har lite eller ingen fysisk undervisning når det åpnes opp.

For de ansatte er det fremdeles hjemmekontor som er utgangspunktet, men det kan gjøres unntak for de som har jobber som ikke kan gjøres hjemmefra. NTNU skriver dog at det anbefales å innføre en eller annen form for turnusordning for å unngå at mange personer oppholder seg samtidig i lokalene i de tilfeller hvor ansatte må møte opp på campus.

Og når det gjelder aktiviteter av mer lystbetont art åpnes det nå opp for at studentaktiviteter med regelmessige øvinger eller møter, slik som kor, band og revy, kan starte opp igjen. I tillegg ønsker NTNU å prioritere aktiviteter for førsteårsstudenter.

Forutsetningen for dette skriver NTNU er at studenter og ansatte alltid registrerer seg i Check-in.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS