Påbud om munnbind på deler av campus

Trondheimspolitikerne vedtok onsdag munnbindpåbud. Påbudet skal også gjelde «fellesarealer i offentlige bygg åpent for publikum», slik som NTNUs campuser.

Skal du inn på en av NTNUs campuser må du nå i de aller fleste tilfeller på med munnbindet.
Skal du inn på en av NTNUs campuser må du nå i de aller fleste tilfeller på med munnbindet.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag møttes de folkevalgte i Trondheim kommune til et ekstraordinært formannskapsmøte for å avgjøre spørsmålet om munnbind-påbud.

Påbudet ble enstemmig vedtatt, og vil i første omgang gjelde til 9.januar 2021.

I et tilleggsnotat til innstillingen fra kommunedirektør Morten Wolden presiseres det at et slikt påbud også skal gjelde fellesarealene i offentlige bygg som er åpne for publikum.

- Påbudet vil gjelde innendørs der det er åpent for publikum, også på campus, sier Wolden til Universitetsavisa.

Det betyr at deler av NTNUs bygningsmasse omfattes av påbudet.

Wolden påpeker dog at det nok finnes områder på campus hvor det er såpass lite folk som oppholder seg at et påbud ikke gjelder. Hvilke områder det gjelder må universitetet nå bestemme.

- Ellers bør jo NTNU vurdere selv om man ønsker å anbefale det også andre steder, som for eksempel på vei inn i lesesal, sier Wolden videre.

Kommunen skal i møter med NTNU om temaet fredag.

På spørsmål om hvilke vurderinger NTNU gjør i lys av påbudet svarer organisasjonsdirektør Ida Munkeby at de vil vurdere konsekvensene for NTNU når de har sett nærmere på saken, med fokus på semesterstart i januar.

- Sentral beredskapsledelse skal møtes i ettermiddag for å utarbeide et forslag til hvordan NTNU skal innrette seg fremover med tanke på munnbindpåbudet, sier Munkeby.

- Vi må se om vi skal gjøre noen tiltak i de områdene som ikke er åpne for publikum.

Bakgrunnen for påbudet er ifølge rådmannens saksframlegg en økende smittetrend i Trondheim kommune, i kombinasjon med at anbefalingen om bruk av munnbind ikke ga ønsket effekt.

Totalt har det nå vært 94 bekreftede tilfeller av smitte blant studenter og ansatte ved NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS