legger ned schibsted student

Titusener av studenter mister gratis avistilgang

Studenter ved en rekke universiteter har tidligere hatt gratis tilgang til Schibsteds nyhetskilder gjennom samarbeidsavtalen Schibsted Student. Dette blir det nå slutt på.

Schibsted Aftenposten
Det er riktig nok nettutgaven studentene har hatt tilgang til. Kanskje kommer noen nå tilbake til papirutgaven.
Publisert Sist oppdatert

Avtalen Schibsted student gir per i dag gratis tilgang til 63,393 studenter ifølge deres egne nettsider. Studenter ved ni ulike institusjoner, blant annet NTNU har i dag tilgang på Aftenposten, VG, E24, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Dine Penger.

31. mai meddelte Schibsted sine partnere ved studiestedene at de sier opp avtalen. Avtalen ble først innført i 2016. Studenttinget ved NTNU skriver på sin Instagram at de synes dette er synd.

- Når vi ser at det ikke er noe betalingsvilje ser vi at vi ikke kan gi det bort gratis

Thomas Hovde, salgssjef i Schibsted bedrift, bekrefter at de stopper tilbudet ved alle studiesteder det i dag er aktivt.

- Vi har tatt en beslutning om å stoppe tilbudet til alle studenter i Norge. Det er en generell vurdering av de verdiene vi får tilbake for det her. Vi må velge hvor vi legger trykket når det kommer til å nå student-målgruppa og nå blir det opp til den enkelte Schibsted-aktør å finne ut hvordan man best gjør det, sier Hovde.

Hovde viser til at Schibsted i fjor foreslo en strategi der studentene måtte betale litt for tilgangen. Da var Studenttinget NTNUs respons at de ønsket å si opp avtalen. Som Universitetsavisa skrev i 2022 ble den endringen utsatt med et år.

LES MER: Schibsted foreslo en ny strategi der studentene selv må betale for tilgang til deres produkter. Da sa Studenttinget NTNU nei.

- Studenttinget ved NTNU var tydelige på at de ikke vil betale for det, når vi ser at det ikke er noe betalingsvilje her, så ser vi at vi heller ikke kan fortsette å gi det bort gratis, sier Hovde.

- Synd at de ikke vil tilrettelegge for gratis nyheter for studenter

Schibsted kommer nå til å fjerne gratis tilgang til alle studiestedene som har hatt avtalen, inkludert NTNU senest innen 1. august 2023.

- Vi synes det er synd at Schibsted ikke ønsker å tilrettelegge for gratis nyheter for studenter, og vil fortsette å arbeide for slike avtaler med andre aktuelle nyhetssteder, skriver Studenttinget NTNU på Instagram.

Studenter ved NTNU, NHH, BI, Oslomet, Høyskolen Kristiania, NMBU, USN, UIA og UIS er de som per i dag er omfattet av avtalen.