Sit med 2 millioner i tiltakspakke for studentfrivilligheten

Sit oppretter støtteordning på 2 millioner til studentorganisasjoner som taper penger på grunn av koronaviruset.
Nina Salvesen er leder for Velferdstinget. 
        
            (Foto: Endre Ulberg)

Nina Salvesen er leder for Velferdstinget.  Foto: Endre Ulberg

Dette skriver samskipnaden i en pressemelding.

Sit har i samarbeid med Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim etablert en støtteordning for å bistå studentfrivillige organisasjoner og lag. Tiltakspakken som nå opprettes er til for studentlag og -foreninger som vil komme, eller allerede har kommet i vanskelige økonomiske situasjoner på grunn av koronakrisen. Det settes av 2 millioner kroner for å finansiere ordningen.

Flere studentorganisasjoner og linjeforening har blant annet måtte avlyse arrangementer hvor de nå taper inntekter, men sitter igjen med utgifter.

- Dette kommer til å være veldig viktig for oss studentene, da studentforeningene og frivilligheten er det som bidrar mest til en sosial og aktiv studenthverdag og som gjør studiemiljøet så godt, sier Nina Salvesen, leder i Velferdstinget i pressemeldingen.

Studentfrivilligheten er bekymret

- Flere studenter har allerede vært i kontakt med oss og Velferdstinget og ytret uro og bekymringer rundt økonomiske tap som følge av den pågående pandemien, sier administrerende direktør Audhild Kvam i Sit.

- Vi må være med på å berolige og trygge studentene våre og dette er et viktig tiltak for å sikre ro i en ellers uklar og urolig tid, mener Kvam.

Studentfrivilligheten er en betydningsfull og stor del av veldig mange studenters liv og det er viktig for Sit at dette kan fortsette når vi endelig er tilbake til hverdagen igjen. Søknadsfristen er første mai.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Disputerer om erfaringene med å sitte ni år i fengsel

Han satt over ni år i fengsel. 26. august disputerer Andreas Ribe-Nyhus med avhandlinga «Indre og ytre soning».

Syv av åtte fakultet har ikke planer om ekstra koronatiltak

Torsdag ble det kjent at et fakultet ved NTNU har innført innreisekarantene for ansatte. De øvrige fakultetene forholder seg foreløpig til NTNU og myndighetene sine retningslinjer.

At «tyskervitsen» ble en sak, er problematisk på mange måter

Når folkeskikk settes opp mot ytringsfrihet, ender vi med at bare ufarlige utsagn kan fremmes.

Anbefaler munnbind i enkelte situasjoner

Helsedirektoratet ønsker nå bruk av munnbind enkelte steder og i enkelte situasjoner.