370 emner endres til bestått/ikke-bestått

NTNU har besluttet å endre 370 emner hvor det avlegges eksamen denne våren fra bokstavkarakter til enten bestått eller ikke bestått.
I 370 emner blir det ikke bokstavkarakterer, ifølge Berit Kjeldstad. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

I 370 emner blir det ikke bokstavkarakterer, ifølge Berit Kjeldstad.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Dette opplyser prorektor for utdanning Berit Kjeldstad til UA fredag formiddag.

Totalt avlegges det eksamen i 1730 emner denne våren.

I tillegg kommer 13 emner hvor det er besluttet utsatt eksamen til høsten.

Frykter juks

Det er ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE) det er flest emner som er gjort om til bestått eller ikke bestått. Her blir dette benyttet i 194 emner.

IE-dekan Ingrid Schjølberg sier de har valgt å gå vekk fra bokstavkarakterer i cirka fire av fem emner.

- Vi har vurdert det slik at det er mest hensiktsmessig for våre studenter og våre ansatte i mange emner. Vi har en rekke veldig store emner og mange tusen studenter. Det er vanskelig å få laget en eksamen som er rettferdig og vanskelig å forhindre juks på de store emnene, sier dekanen.

Juks er en større risiko enn normalt, mener Schjølberg.

- Det er helt umulig å unngå, men vi ønsker å legge opp til at det skal bli individuelle besvarelser. Det blir kanskje lettere å jukse nå enn det har vært tidligere. Vi må tenke på en annen måte når vi legger opp eksamen. Verden er i en eksepsjonell situasjon nå, så vi må være pragmatiske, sier dekanen.

Muntlig eksamen for små kull

Hun forteller at de emnene som fortsatt skal ha bokstavkarakter er emner der det er kull med under 20 studenter, og derfor praktisk gjennomførbart med muntlig eksamen over video. Emner der det allerede har vært innleveringsoppgaver med karakter som inngår i totalkarakteren skal også beholde bokstavkarakter.

- Vurderingen og beslutningen er gjort etter god dialog med studentrepresentantene våre. De aller fleste har ønsket bestått eller ikke bestått, sier Schjølberg.

Slik er fordelingen av emner hvor det endres fra bokstavkarakter til bestått eller ikke bestått:

Det humanistiske fakultet (HF): 13 emner
Fakultet for ingeniørvitenskap (IV): 84 emner
Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk: 194 emner
Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH): 6 emner
Fakultet for økonomi (ØK): 13 emner
Fakultet for naturvitenskap (NV): 52 emner
Fakultet for arkitektur og design (AD): 5 emner
Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU): 3 emner

NTNU opplyser på intranettet Innsida at faglærere oppfordres til å gi sine studenter direkte beskjed om endret vurderingsform gjennom en melding i Blackboard eller annet emnerom som benyttes i emnet.

Oppdatert informasjon om vurderingsform vil også ligge øverst i emnebeskrivelsen. Endret vurderingsform blir nå lagt ut fortløpende og alle emnebeskrivelser skal være oppdatert innen 14. april.  

LES OGSÅ: We don't want letters as grading

Les alle UAs saker om koronaviruset her.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.