Ytring:

Klima-fotavtrykket  - en utfordring til KD

«Løsningen er åpenbar, det vanlige (default) også i departement og Forskningsråd må bli videomøter» skriver prorektor Bjarne Foss i denne ytringen.
NTNU har med sine spredte campuser god erfaring med å arrangere møter uten fysisk tilstedeværelse, skriver Bjarne Foss i dette innlegget.  
        
            (Foto: Tore Oksholen)

NTNU har med sine spredte campuser god erfaring med å arrangere møter uten fysisk tilstedeværelse, skriver Bjarne Foss i dette innlegget.   Foto: Tore Oksholen

Høyere utdannings- og forskningsminister Nybø vil starte en konkurranse mellom universitetene og høyskolene om å fly mindre. Det er fint. Det er på høy tid at det tas aktive grep for å redusere reiser, spesielt flyreiser, i UH-sektoren som ikke strengt tatt er nødvendige.

I likhet med andre flercampusuniversiteter har vi noen erfaringer å dele med statsråden med tanke på reising. I vår organisasjon har vi ikke mulighet til å være fysisk tilstede på alle møter. Vi har fakulteter og institutter på tvers av byer og kan ikke reise mellom Gjøvik, Ålesund og Trondheim for et par timers møte.  Vi må bruke teknologi, og det har vi investert mye i. Men det aller viktigste for å få dette til å fungere er ikke teknologien, men møtekulturen. Det krever oppmerksomhet og raushet for å få et møte der ikke alle er fysisk tilstede i samme rom til å fungere. Der har vi fortsatt en del å gå på også i vår organisasjon, men vi blir stadig bedre.

Vi som holder til rundt om i landet vil svare på utfordringen fra Nybø om å reise mindre. Men mon tro om ikke en vel så stor utfordring ligger i maktens korridorer i Oslo? Det arrangeres et stort antall møter i departementer, Forskningsråd, universitets- og høgskoleråd, etc som det for institusjonene rundt om i landet er helt nødvendig å delta i. Det forventes også ofte at vi er fysisk tilstede. Noen kan ta T-banen – andre må fly.

Løsningen er åpenbar, det vanlige (default) også i departement og Forskningsråd må bli videomøter. Som nevnt her har NTNU og andre institusjoner med flere campuser spredt utover nyttige erfaringer å dele. Bare spør. Vi Skypes.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.