Barland på en fredag:

Gleden over «dårlige» studenter

Det er de dårlige studentene som har gitt meg de største øyeblikkene som lærer. Det er de som virkelig kan utfordre dine læreregenskaper, skriver gjesteskribent Jens Barland i dette innlegget.

Samfunnsvitenskapenes og humanioras betydning

Ledere ved Universitetet i Bergen og retter kritikk mot EUs program for innovasjon og forskning. 

Nytt rammeprogram i et endret Europa 

UiO-rektor Ole Petter Ottersen skriver om forventninger til "FP9" - EUs kommende rammeprogram for forskning.

100 dager ved roret i Ålesund

"Dersom jeg skal oppsummere mine første 100 dager med et ord, så er det ordet forventning", skriver viserektor Annik Magerholm Fet i dette innlegget.

Ytring:

Lærerne trenger mer pedagogisk kompetanse

Det er etter vår mening problematisk å bøte på problemer i skolen med å kun øke antall studiepoeng i undervisningsfagene, skriver Anne-Lise Sæteren og Kjerstin Eithun Vang i dette innlegget.

Siste fra forsiden

Heidra Aarebrot på hans siste førelesing

Frank Aarebrot har formelt hatt si siste ordinære førelesing på UiB. Var det opp til han, hadde han fått halda fram med å undervisa som før.

Tre søkere vil bli ny rektor ved HiMolde

Lise Lillebrygfjeld Halse, Heidi Viviann Haavardsen og Steinar Kristoffersen har søkt jobben som Hallgeir Gammelsæters etterfølger.

Virus-epost sendt ut fra NTNU-kontoer

Epostkontoen til en NTNU-ansatt misbrukt.

Jazz-student og gründer i Gobi fikk talentstipend

Jazz-student Mona Krogstad og Gobi-gründer Kristoffer Lande fikk 50 000 kroner hver i talentstipend.

Ytring:

Ensomhet gjør vondt

De fleste har følt på dette flere ganger i løpet av livet, og vet hvordan det påvirker både motivasjon og produktivitet, skriver Bendik Deraas i dette innlegget.

Ytring:

Informasjonsflyt: Mellom ideologi og praksis

Jeg stiller til valg som representant for midlertidig ansatte i NTNU-styret og ønsker med dette innlegget å ta opp et tema som skaper usikkerhet i alle ansattes arbeidshverdag, men også studentenes hverdag, skriver Nina Helen Aas Røkkum i dette innlegget.

Ytring:

Jeg ønsker å arbeide for en lavere grad av toppstyring

Jeg stiller til valg til NTNU-styret fordi jeg ønsker å arbeide for en lavere grad av toppstyring av institusjonen og en større forståelse for den store variasjonen i NTNUs mange fagmiljøer, skriver Aksel Tjora i dette innlegget.

Ett NTNU -  3 studiebyer

Ett NTNU – sånn gjør vi det her  - Ytring  i Universitetsavisa fredag 31.mars og som var skrevet av en meget dyktig kollega her ved NTNU i Gjøvik . Innlegget satte i gang mange tanker hos meg som administrativt ansatt i «nye» NTNU.

Godt valg, NTNU!

Jeg har stilt som kandidat som internrepresentant til NTNUs styre, og håper på gjenvalg.

Universitetsledelse eller fordrivelse?

Det snakkes så fint om begrepet universitetsledelse for tiden, men hva innebærer begrepet?

Ytring:

Det ble ikke Oxford på Dragvoll, men kanskje vi kan lære noe likevel?

Det ble ikke Oxford på Dragvoll, men det er kanskje noe ved Oxford som man kan lære av, også i dag, skriver Thomas Dahl i dette innlegget.

Stang på en fredag:

En akademisk gardinpreken

«En kollega måtte forsøke å undervise uten å bevege seg (og uten at studentene beveget seg) i et desperat forsøk på å holde taklyset avslått.» UAs gjestespaltist Margrethe C. Stang skriver om sitt problem med lys.

Ytring:

Demokrati og medbestemmelse i praksis

Campusutvikling er allerede en stor sak for NTNU. Etter min mening er det aller viktigste i denne debatten våre faktiske arbeidsområder, skriver Tim Torvatn i dette innlegget.