Ytring:

NTNUs ambisjon inkluderer tett samarbeid med offentlig sektor

Det bør fra myndighetenes side i økende grad finansielt legges til rette for å kunne eksperimentere og å ta større risiko i forskning- og innovasjonsprosjekter, skriver Morten Wolden, rådmann i Trondheim kommune og Toril Nagelhus Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU i dette innlegget.

Ytring:

20 fly tilsvarer ett gasskraftverk - det er ikke et politisk tema i Norge

Nettsiden Flightradar24 gir et øyeblikksbilde av flytrafikken i verden. Dette bildet gir grunn til ettertanke. Jeg stiller meg selv spørsmålet: Hvor mange rutefly finnes det i lufta til enhver tid, skriver Webjørn Rekdalsbakken i dette innlegget.

Ytring:

Når Ingvald Strømmen går av

Mandag holdt vi siste LOSAM-møte på IV fakultetet før sommeren. Det siste året har vært spesielt hektisk. En ting jeg ikke har tenkt så mye på er at dette siste LOSAM-møtet før sommeren, også var Ingvald Strømmens siste som dekan.

Slottemo på en fredag:

Hyllest til historiefaget

Denne uka arrangeres det en viktig konferanse i Trondheim. Nei, jeg tenker ikke på Starmus-festivalen.

Collett svarer Singsaas

Starmus i en annen verden

Takk til Trond Singsaas for svar på Starmus-kritikk. Og ikke minst for å bekrefte at arrangørene lever i en litt annen verden enn min.

Starmus er stor stas

"I denne sammenhengen tror vi det er grunn til å skryte litt av gjester som kommer helt til Trondheim for å bidra til å øke vår samfunnsforståelse", skriver prosjektleder for Starmus Trond Singsaas i dette innlegget, hvor han forsvarer bruken av superlativer overfor Albert Colletts kritikk.

Siste fra forsiden

Hovedopptaket:

Disse studiene er det vanskeligst å komme inn på

Årets hovedopptak er klart. NTNU har mer enn tre søkere per studieplass.

Professoren som sendte kvinnelige studenter grove meldinger legger seg flat

Skriver i en sms at han innser at meldingene var upassende.

NTNU-student fikk sølv i internasjonal konkurranse

21-åringen fra Mandal skrev forskningsrapport om værballonger på Mars allerede i sitt første år som NTNU-student.

Årets opptak sto lenge i fare grunnet uenighet om overtid

Partene signerte kontrakten som gjør jobben gjennomførbar først på torsdag.

UA mener:

Nei. Støtte til Starmus er ikke støtte til byens kulturarbeidere

Gunnar Bovim er oppbrakt over at trønderske rikfolk får kritikk for manglende støtte til trøndersk kulturarbeid. Rektor mener rikingenes støtte til Starmus beviser det motsatte. Det er en underlig bevisførsel.

Rindal på en Fredag:

Det viktigste er at studenter får muligheten til å påvirke

Også vanlige studenter må få være med og påvirke campusutviklingen, oppfordrer denne ukas gjestekommentator, og slår samtidig et slag for flere puber på campus.

Ytring:

Tidligere dekan ved HiMolde håper på snarlige fusjonsdrøftinger med NTNU

De siste årene har landskapet innenfor høyere utdanning gjennomgått store endringer. Vi har fått færre og større utdanningsinstitusjoner.

- En marginal gruppe fratas retten til høyere utdanning

«Det er rett og slett ikke greit å nekte folk tilgang på utdanning», skriver Jørgen Sørlie Yri ved Institutt for språk og litteratur i dette innlegget.

Ytring:

- Jeg har studert fonetikk og kompetansen min er etterspurt

Fakultetsstyret ved Det humanistiske fakultet må ha klart for seg hva konsekvensene av et vedtak om nedleggelse kan være, skriver fonetiker Aleksander Morland i dette innlegget.

Ytring:

- Det er ikke tilstrekkelig å vise fram et glansbilde av landsdelen under Starmus

«Norge får stadig ros fra amerikanske forsvarsministre for å være Europas kanskje viktigste støttespiller. Det bør ikke Starmus i beskjedenhet unnlate å fortelle deltagerne på konferansen om, heller ikke at Trøndelag sannsynligvis er krumtappen i USAs europeiske militærbase», skriver Arnulf Kolstad i dette innlegget.

Geologi må ikke bortlokaliseres fra Gløshaugen

Med begrenset plass på Gløshaugen har IV-fakultetsadministrasjon en vanskelig kabal å legge. Men de starter feil.

Teknologisk velvilje, eller mangel på sådan?

Like sikkert som at Trondheimsværet aldri helt klarer å bestemme seg, er det at hver gang studentene nevner automatisk begrunnelse, så setter enkelte faglærere kaffen i halsen og hæla i gulvet!

Erfaringer fra Tromsø viser at fusjon virker

Integrasjonen mellom disiplin- og profesjonsfag har gitt stor nytteverdi for begge fagmiljøer, skriver Morten Hald, Anna Aabø og Yngve Birkelund fra Universitetet i Tromsø i dette innlegget.