Ytring:

Åpne landskap passer ikke ved et universitet

- Åpne kontorlandskap vil gå ut over kontakten med studentene, skriver tre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Tromsø.

Ytring:

Bli med på et paradigmeskifte i menneskets plass i verden

- Det kan komme et nytt paradigmeskifte i menneskets evolusjon, skriver geologiprofessor Allan Krill i dette innlegget.

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

UA mener:

Det bør finnes tilgivelse - også for professorer

Professor Nils Rune Langeland har et alkoholproblem. Han skal ha oppført seg som en drittsekk overfor kolleger. Han har sendt slibrige meldinger til yngre kvinner. Er han dermed uegnet som vitenskapelig ansatt ved NTNU?

SU utfordrer NTNUs fakulteter:

Hvordan tar vi tak i FNs bærekraftsmål?

8.-9. februar arrangerte Universitetet i Bergen SDG-konferansen (Sustainable Development Goals) hvor fokuset var på FNs bærekraftsmål og hva som er universitetenes rolle i å bidra til å nå målene.

Ytring:

Nå skal alle studenter få ombud

Utdannings- og forskningskomiteen er enige om at alle studenter nå skal få tilgang på et studentombud, skriver Marianne Synnes (H) i Utdanningskomiteen.

Siste fra forsiden

Ytring:

Åpne landskap passer ikke ved et universitet

- Åpne kontorlandskap vil gå ut over kontakten med studentene, skriver tre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Tromsø.

Sverige gir statsborgerskap til dødsdømt forsker i Iran

Forskeren Ahmadreza Djalali, som sitter på dødscelle i Iran, får innvilget svensk statsborgerskap.

Ytring:

Bli med på et paradigmeskifte i menneskets plass i verden

- Det kan komme et nytt paradigmeskifte i menneskets evolusjon, skriver geologiprofessor Allan Krill i dette innlegget.

Uenighet om polklinikkene:

Uenighet om framtida for poliklinikkene

- Studentene mener klinikkene bør være en del av Institutt for psykologi, sier studenttillitsvalgt Kristin Tange Harbø.

Trange kår for forskningen:

15 forskningsmiljø står bak et nytt opprop for styrket Europaforskning

- Norge trenger en økt innsats for å bygge kunnskap om EU og utviklingen i Europa, skriver 15 fremtredende forskningsmiljøer i nytt opprop.

Hodetelling i Trondheim sett fra Haugen i Molde

Fra toppen av Haugen-redaksjonen i Molde har mellom nedslående treningskamper for Molde Fotballklubb og vindbyger i Pyeongchang bitt seg merke i et interessant prosjekt ved NTNU.

Vi kan få både campus og park!

«Venstre mener at det videre arbeidet med campus må ha som utgangspunkt at det ikke bygges i Høyskoleparken. Når byen og universitet kan få i både pose og sekk, er ingen grunn til at mindre skal være godt nok», skriver Venstres Trond Åm.

Ytring:

Studentar har individuell klagerett

Studentombod Sindre Dueland kritiserer KD for å tolke lova feil når dei meiner at studentane ikkje har individuell klagerett på gruppeeksamen.

Gjestekommentaren:

Forskningsetikk: - Mindre press framfor flere krav

«Forskningspolitikken skjerper kravene til vitenskapelige ansatte på alle fronter. Men kan stadig flere krav løse strukturelle problemer? Hvis presset er problemet, er det presset det må gjøres noe med, ikke flere krav», skriver denne ukas gjestekommentatorer.

Nei, vi vet ikke nok om velferden til studentene

Statssekretær Rebekka Borsch sier til Universitetsavisa 8. februar at Kunnskapsdepartementet allerede har nok informasjon om studenters velferd. NSO mener det er trist at regjeringen ikke lenger vil sikre at vi har oppdatert og sammenliknbar informasjon om hvordan studentene har det.  

Ytring:

Universitetet tømmes for studenter og vitenskapelig ansatte

"Nei, det er ikke søndag, ikke vinterferie, påske eller julaften. Det er en helt vanlig arbeidsdag. Det vil si, det skulle være en vanlig arbeidsdag. Men vi er omgitt av mørke kontorer."

Studiebarometeret 2017:

Studentene må komme tettere på det akademiske fellesskapet

Terskelen for å ta kontakt med undervisere må senkes, skriver A. Thiren Sriskantharajah, som er fagpolitisk ansvarlig i Studenttinget ved NTNU.

Gjesteskribenten:

Tverrfaglig – eller bare tverr og faglig?

Ja da, jeg innrømmer først som sist at overskriften kanskje er en liten overdrivelse, men den var for nærliggende til ikke å brukes.