Mot alle odds setter de opp en revy med premiere i dag

Det er ekstra mange frivillige som står bak når Abakusrevyen 2021 går av stabelen. Helt gratis.

Sigrid Festøy (I forgrunnen, fra venstre) , Asgeir Mehl Santi , Hedda Mathilde Langvik og Christian Ziegenhahn Jensen under teknisk prøve tirsdag 2. mars.
Publisert

På denne tiden i fjor fikk linjeforeningen Abakus akkurat spilt sin revy før landet stengte ned. Nå er de den første revyen som setter opp. Flere andre har allerede avlyst da det ikke ville være mulig å spille foran et publikum. Det stoppet ikke Abakusrevyen.

Revysjef Marit Lindstad håper på å spre ordet om den gratis forestillinga til så mange som mulig.

- Vi sendte ut en spørreundersøkelse i januar om vi skulle gi oss eller fortsette å prøve å sette opp en revy. Vi fikk en overveldende tilbakemelding om at det skulle vi og at det var superviktig, forteller revysjef Marit Lindstad.

Revyen skal spilles på Byscenen, med premiere torsdag 4. mars, mens publikum kan følge med på en livesending. I utgangspunktet solgte revyen billetter til den digitale forestillinga, men i siste liten har de bestemt seg for å gjøre den gratis for alle.

- I høst så det jo ut som vi kunne ha det med 200 tilskuere. Så gikk vi digitalt og det er ikke helt det samme å skulle kjøpe en billett til en digital forestilling. Vi er så glad for å kunne tilby det gratis, så alle som vil kan være med, forteller Anna Roarsen, som er både økonomisjef og skuespiller i revyen.

Et helt linjeforeningsapparat i bakgrunnen

I år er det 110 frivillige som deltar for å gjøre revyen mulig. Det pleier alltid å være mange som deltar, men vanligvis kanskje 70-80 personer.

- Det skjer ikke veldig mye ellers. Så er det mange nye studenter som har veldig behov for en gjeng å bli en del av, forklarer Roarsen.

De aller fleste blir ikke å se på scenen, men er like fullt viktige for at produksjonen skal komme av bakken.

- De som ser på kan forvente en utrolig kul produksjon laget av frivillige. Alt fra logoen vår til det fantastiske forprogrammerte lysshowet. På starten av året lagde vi en egen filmgruppe som har tatt utfordringa med å skulle filmatisere revyen på strak arm, forteller revysjef Lindstad.

Hun sier de er utrolig heldig som har en linjeforening med så mye kompetanse og kreativitet.

Revysjef og regissør Jenny Bleken Hellerud og revysjef Marit Lindstad forbereder den digitale sendinga av revyen.

Impro på Zoom

Roarsen forteller at det har vært en utfordring å skulle være skuespillet og få øvd med hverandre på Zoom.

- Det blir ikke helt det samme. Komisk timing med videoforsinkelser kan bli litt vanskelig. Vi har for eksempel hatt litt individuell impro på videochat. Alt funker bedre enn ingenting, sier hun.

Dette er fjerde gang Roarsen deltar i revyen og hun er spent på hvordan det kommer til å bli å spille uten et publikum. Med stort sett bare teknikere, skuespillere og band i salen.

- Det er klart at man får ikke like mye respons på det man gjør. Det kan være litt vanskelig. Vi har snakket litt om løsninger på det der. Kanskje kan teknikerne våre le litt ekstra hardt, foreslår hun.

Økonomisjef og skuespiller Anna Roarsen håper at tilskuere kan samle noen venner og se på revyen sammen.

Litt som før, litt ikke

Revyen i år heter Marionett og tar for seg valg som mennesker gjør. Er de egentlig tatt selv, eller styres man? Selv med det komplekse utgangspunktet er det fortsatt humor og musikk som står i sentrum. Lindstad sier det nok er noen sketsjer som følger den røde tråden mer enn andre.

Det er nok noen ting som kommer til å vise den som en umiskjennelig post-pandemisk opplevelse, men målet har også vært at det skal være mye av den samme følelsen som tidligere.

- Alle sketsjene er laget for å gjennomføres med en til to meters avstand. Så det er hvertfall nytt, konkluderer Lindstad.

Siden overgangen til en gratis forestilling skjer på såpass kort varsel er det en del ting som ikke er 100 prosent spikret enda, men hun anbefaler å følge med på revyens Facebook-side for å få den mest oppdaterte informasjonen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.