egil matsen

Han returnerer til NTNU etter toppstilling i sentralbanken og leder for koronakommisjonen

Etter mange år i finanssektor og profilerte offentlige stillinger gleder ØK-fakultetet seg over at Egil Matsen skal tilbake «hjem».

Egil Matsen var først medlem av, så leder for Koronakommisjonen som ble nedsatt for å evaluere hvordan myndighetene agerte under pandemien.
Egil Matsen var først medlem av, så leder for Koronakommisjonen som ble nedsatt for å evaluere hvordan myndighetene agerte under pandemien.
Publisert Sist oppdatert

Egil Matsen er tilsatt som professor i samfunnsøkonomi ved NTNU Handelshøyskolen. Han starter i stillingen 1. april. Det skriver Fakultet for økonomi (ØK) ved NTNU i en pressemelding. Fakultetet beskriver det som en kjempenyhet for ØK.

Egil Matsen var visesentralbanksjef fra 2016 til 2020, og har i en tiårsperiode vært medlem i hovedstyret for Norges Bank. Han har tidligere vært ansatt som professor og instituttleder ved Institutt for samfunnsøkonomi, NTNU, og har også erfaring som forsker fra Forskningsavdelingen i Norges Bank.

Matsen ledet også den profilerte Koronakommisjonen som evaluerte myndighetenes håndtering av koronapandemien. Matsen var leder da kommisjonen leverte sin andre og avsluttende rapport i 2022. Han tok over for Stener Kvinnsland som var leder da den første rapporten ble levert i 2021.

Siden 2020 har Matsen vært administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning.

- Egil Matsen er en svært anerkjent professor innen sitt fagfelt, og det er en stor glede å kunne ønske ham «velkommen hjem», sier dekan Monica Rolfsen ved Fakultet for økonomi, NTNU i en pressemelding.

Hun mener han vil med bakgrunn fra finans og næringsliv vil være en spennende underviser for studentene ved fakultetet. Samt at han vil bidra med forskning og løsninger på samfunnsutfordringer som vil gjøre at «NTNU Handelshøyskolen styrker sitt gode omdømme både nasjonalt og internasjonalt».

Matsen selv sier han gleder seg til å gjøre hoppet tilbake til universitetet.

- Jeg gleder meg til å komme hjem til NTNU, og ser fram til å jobbe sammen med tidligere og nye kolleger. Som professor på NTNU er det et privilegium å bli kjent med og samarbeide med fantastiske studenter. Det ser jeg spesielt fram til, sier den tidligere visesentralbanksjefen.