Egil Matsen ny leder for koronakommisjonen

Egil Matsen blir ny leder i koronakommisjonen, som skal fortsette arbeidet med å granske Norges håndtering av koronapandemien. Matsen er professor II ved NTNU.

Egil Matsen er ny leder for Koronakommisjonen.
Egil Matsen er ny leder for Koronakommisjonen.
Publisert

Daglig leder og professor II Egil Matsen overtar som ny leder av kommisjonen etter å ha vært medlem siden starten.

Matsen er profesor II ved Institutt for samfunnsøkonomi, NTNU. Han er bosatt i Trondheim.

I 2015 ble Matsen i statsråd utnevnt til visesentralbanksjef i Norges Bank for en periode på seks år, en nyopprettet stilling med særlig ansvar for Statens pensjonsfond utland – Oljefondet. Han hadde da allerede vært medlem av Norges Banks hovedstyre siden 2012 og varamedlem siden 2010. Matsen sluttet to år før tiden for å være mer med familien, som er bosatt i Trondheim.

Kommisjonen la tirsdag fram sin første rapport. Det er tidligere helsetopp Stener Kvinnsland som har ledet kommisjonen, men han slutter nå av personlige årsaker, opplyser regjeringen.

– Jeg er glad for at kommisjonen vil fortsette det viktige arbeidet. Foreløpig har kommisjonen evaluert beredskapen i forkant og håndteringen av den første delen av pandemien. Det er viktig at vi også får en grundig og helhetlig gjennomgang av læringspunkter fra myndighetenes håndtering av den delen av pandemien som vi fremdeles står midt oppe i, sier statsminister Erna Solberg.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS