Ny stedlig leder skal sørge for aktivitet på Campus Nesna

- Nå skal vi kanalisere det sterke engasjementet som har vært for å bevare Nesna, over til hvordan vi skal utvikle Nesna videre, sier Øyvind Steinslett.

Steinslett får den viktige jobben med å lede arbeidet på Campus Nesna.
Publisert

Nå går det fort i svingene. Regjeringa ga klar beskjed om at Nord universitet måtte ta ansvaret for å reetablere utdanningstilbudene på Nesna. Styremedlemmene i Nord-styret sluttet seg til instruksen og bare ei uke etter styremøtet er stedlig leder ansatt i ei midlertidig stilling på ett år.

Rektor Hanne Solheim Hansen er svært fornøyd med at hennes førstevalg takket ja.

- Jeg har stor tro på at Øyvind er rette person som stedlig leder på Nesna i den fasen vi er i nå. Med han på plass kan vi få trøkk på de prosessene vi har foran oss, så dette tror jeg er en svært god løsning, rektoren ved Nord universitet i ei pressemelding.

LES OGSÅ: Vil utvikle varig løsning for Nesna

LES OGSÅ: Tre stemte imot da Nord-styret vedtok å følge KDs instruks

- Gleder meg til å komme i gang

Hovedpersonen selv, Øyvind Steinslett, er 54 år. Han har hatt ulike lederstillinger ved universitetet, alle med kontorsted Nesna. Ifølge meldinga kjenner han Nesna-samfunnet og regionen godt. I tillegg har han god kjennskap til universitetsorganisasjonen.

Nå er det allerede lyst ut studietilbud innen barnehagelærer- og grunnskolelærerutdanning på Nesna fra 2022. Den første oppgaven på nyåret blir å rekruttere studenter til disse studieprogrammene.

- Vi skal sette i gang med et utviklingsprosjekt, som skal se på hvordan vi skal rigge oss på lengre sikt, sier Hansen i pressemeldinga fra Nord universitet.

Stedlig leder Steinslett skal rapportere til øverste ledelse og inngå i rektors stab. Stillinga er midlertidig slik at de kan komme raskt i gang på Nesna. Om den deretter blir fast, sier meldinga ingenting om.

Øyvind Steinslett skal også raskt få til en konstruktiv dialog med kommunene og sentrale aktører ellers på Helgeland. Han slår fast at høyere utdanning er svært viktig for Helgeland, og han gleder seg til å gå i gang med denne jobben.

- Nå skal vi kanalisere det sterke engasjementet som har vært for å bevare Nesna, over til hvordan vi skal utvikle Nesna videre. Nord universitet skal få med de regionale aktørene i dette arbeidet, og jeg har svært stor tro på at vi sammen skal få til gode løsninger for Nesna og Helgeland.