Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.
Henrik Asheim synger ut sin forsikring om at sang forstatt skal stå på skolens timeplan. 
    
      (Foto: Skjermdump)

Henrik Asheim synger ut sin forsikring om at sang forstatt skal stå på skolens timeplan.  Foto: Skjermdump

Nå overtar han som minister for forskning og høyere utdanning: I 2017 vikarierte Asheim i daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens pappapermfravær.

Den gangen tok det ikke mange ukene innen Asheim fikk kjørt seg av musikkforsker ved NTNU, Nora B Kulset. I et harmdirrende innlegg gikk hun til frontalangrep på kunnskapsministeren fordi hans departement var ansvarlig for å fjerne sang fra skolens overordnede læreplan. Denne ytringen gikk sin seiersgang landet rundt, og Asheim ble nødt til å gå offensivt ut for å møte stormen.

Ministeren valgte en noe utradisjonell argumentasjonsform: Han sang ut.Med sangen,  kom det en forsikring om at det «skal synges like i mye skolen i fremtiden som i dag.»

Senere har Nora Kulset, som er gjesteskribent i UA, skildret hvordan hun opplevde det enorme mediekjøret som oppstod i kjølvannet av innlegget hun skrev.

Henrik Asheim (til venstre) fulgte statsminister Erna Solberg ut på slottsplassen da hun presenterte sin nye litt før halv tolv fredag formiddag. 
    
      (Foto: Skjermdump fra VG TV)

Henrik Asheim (til venstre) fulgte statsminister Erna Solberg ut på slottsplassen da hun presenterte sin nye litt før halv tolv fredag formiddag.  Foto: Skjermdump fra VG TV

 

Studerte retorikk

Henrik Asheim ble valgt inn fra Akershus Høyre i 2013. I stortingsperioden 2013-2017 var han medlem av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité. Han var statsrådvikar i 10 uker fra september til november i 2017. Etter regjeringsutvidelsen i januar 2018 var han leder for finanskomiteen på Stortinget fram til i dag. Asheim har blant annet utdanning fra BI innen retorikk, kommunikasjon og ledelse.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.