NTNUs NSO-delegasjon protesterte med campusmarkering mot Borten Moe

Ministeren svarer at han ikke tror kuttene har gjort han upopulær i Trondheim.

Ola Borten Moe sier det trengs store endringer for å få bukt med de høye kostnadene i sin sektor.
Publisert Sist oppdatert

Mot slutten av studentenes spørretime med statsråd for forskning- og høyere utdanning under landsmøte i Norsk Studentorganisasjon (NSO) kom delegatene fra NTNU med en stille protest, der de holdt opp bokstaver som dannet ordet «campussamling».

Dette for å markere motstand mot statsrådens planlagte campuskutt.

- Vi synes kuttene i campusprosjektet oppsiktsvekkende og ville markere studentenes bekymring og misnøye med disse kuttene, forteller NTNU-delegat og leder i Studenttinget NTNU, Astrid Hilling.

- Tror dere det hadde en effekt?

- Han var ikke veldig gira på å se på det vi hadde å komme med og gikk ganske rett etterpå. Vi håper hvertfall han fikk med seg NTNU-delegasjonens budskap, sier Hilling.

«Campussamling», det var budskapet NTNU-delegasjonen ønsket å kommunisere til statsråden.

- Tror mange deler min bekymring

Universitetsavisa møtte Borten Moe i etterkant av møtet og stilte spørsmål om protesten.

- NTNU-delegasjonen hadde en liten markering om campusprosjektet, for ikke så lenge siden stemte Studentersamfundet over om de ønsket seg en ny statsråd. føler du at du gjort deg selv til en upopulær mann i Trondheim?

- Nei, egentlig ikke. Jeg tror tvert imot at det er mange som deler mine bekymringen min for kostnadsutviklingen knyttet til de store byggprosjektene i UH-sektoren. Vi må gjøre et eller annet med det, ikke bare er prosjektene for store, men enhetskostnaden er alt for høy. Det koster omtrent dobbelt så mye å bygge i min sektor som andre, svarer ministeren.

Han holder fast på at målet står.

- Målet er fortsatt campussamling og flytting av Dragvoll ned til Gløs. Nå har NTNU og Statsbygg fått et oppdragsbrev av meg om hvordan de skal realisere det. Det tror jeg de klarer, sier Borten Moe.

Vi er til stede i Tønsberg under landsmøtet. Tips vår journalist i salen på b.javorovic@gmail.com eller 47238560.

- Målet er flytting til Gløs, så får vi se hva NTNU kommer med

- Studentene er tydligvis bekymret for at det skal bli et dårligere campusprosjekt, kan man garantere at det ikke skjer med så store kutt?

- Det å flytte Dragvoll ned til Gløshaugen er et ganske binært mål. Enten får man det til eller så får man det ikke til. Det er det de sitter og jobber med i Trondheim. Målet mitt er at vi skal få det til og så får vi se, jeg vil ikke gå inn i det før de har kommet med sitt.

- Kan man se for seg flere kutt i store prosjekter og mer kostnadsstyring?

- Ja helt åpenbart. Campussamling i Trondheim er ett prosjekt, men vi sitter med en rekke andre store prosjekt også. Det er viktig å få ned kostnadene uansett om det er i Oslo, Bergen eller Trondheim. Det er systemet som må gjøres noe med.