Forslag om at Borten Moe burde gå av gikk ikke gjennom

Studentersamfundet vedtok ikke et resolusjonsforslag om campusprosjektet, da de ikke oppnådde de 100 stemmene som var nødvendig.

Studentersamfundet i Trondhjem samlet seg til Samfundsmøte lørdag kveld..
Publisert Sist oppdatert

Et resolusjonsforslag på Samfundet om campusprosjektet som også sa at de helst ser at en annen person innehar stillingen som forskning- og høyere utdanningsminister fikk ikke nok stemmer til å vedtas.

Fakta

Dette var resolusjonsforslaget

Studentersamfundet, samlet til samfundsmøte i Storsalen 01.04.22, mener at campusprosjektet til NTNU ikke bare er essensielt for studenters velferd, men også tverrfaglig utdanning og forskning for å løse problemer i en verden i stadig endring. Studentersamfundet krever at de planlagte kuttene i campusprosjektet stanses umiddelbart. Videre stiller Samfundet seg kritisk til Ola Borten Moe sin utøvelse av jobben som forsknings- og høyere utdanningsminister, og ser helst at han ikke fortsetter å inneha posisjonen. Dette på bakgrunn av tilsynelatende manglende forståelse for og tro på området han representerer, men også på grunn av de mange løftebruddene som har blitt lagt frem her på Studentersamfundet for våre medlemmer.

Et gyldig vedtak på Samfundet krever alminnelig flertall og hundre stemmer for, dette klarte de ikke å oppnå. 86 personer stemte for, en person mot og 16 stemte blankt.

Som Universitetsavisa tidligere har omtalt hadde leder av Studentersamfundet Fredrik Akre og pr- og presseansvarlig i Samfundetstyret i forkant av Samfundsmøtet lørdag meldt inn forslaget.

- Dette er det nyeste i en rekke av skuffelser og brudte løfter fra forskning- og høyere utdanningsministeren, sa Akre da han presenterte forslaget i Storsalen med en kraftigsalve mot Borten Moe.

Han viste blant annet til manglende dekningsgrad av studentboliger og at det ikke kom noen økning i studielånet, som andre lovnader han hadde brutt.

- Uryddig

Det var to andre som uttalte seg i behandlingen av resolusjonen, den ene i støtte for resolusjonen, den andre mot.

- Jeg kommer til å stemme mot og håper dere gjør det samme. Jeg kan gjerne stille meg bak en resolusjon der vi er imot kutt i campusprosjektet, men jeg synes det er uryddig å blande det med et vedtak om at ministeren burde gå av, sa Petter Hjørungnes Jacobsen under møtet.

Mener prosjektet ikke tåler flere kutt

Ifølge Samfundetleder Akre har Ola Borten Moe på tidligere arrangement i Samfunde gitt et inntrykk av at han ønsket et mer ambisiøst campusprosjekt.

- Da han deltok på studentnach på samfundet rett før valget ga han inntrykk for at han skulle jobbe for mer ambisiøs campussammenslåing, ikke mindre. Før valget i 2017 sa han i Storsalen han spesifikt at dersom han ble kunnskapsminister så ville man få et løft på bygg og infrastruktur. Han sa også at 10 miliarder ikke er så mye, når gatene på Gardermoen kostet enda mer. Vel, nå er han forsking- og høyere utdanningsminister, så gjør han det motsatte, sa Samfundeleder Fredrik Akre til Universitetsavisa i forkant av møtet.

Akre sa også at han mener campusprosjektet ikke tåler flere kutt.

- Det er allerede et presset prosjekt. NTNU og rektor Anne Borg har sagt at de er bekymret for prosjektet om det kommer flere kutt. Det viktigste for oss er å markere at det ikke skal være noen kutt i funksjonalitet. Studentene ønsker denne campussammenslåingen og det er det vi nå tar til orde for, sa Akre.