#metoo

Nytt varslingssystem skal være på plass innen utgangen av april

NTNUs nye varslingssystem for seksuell trakassering lar vente på seg. Siste oppdatering er at det er planlagt lansert før mai.
Den nye varslingskanalen skulle egentlig være på plass 1.oktober 2018. Nå jobbes det med å få på plass de som skal ta imot varslene. 

Den nye varslingskanalen skulle egentlig være på plass 1.oktober 2018. Nå jobbes det med å få på plass de som skal ta imot varslene. 

- Nå jobber vi med å få plass det eksterne utvalget som skal motta disse varslene. Det hjelper ikke å ha det tekniske systemet om ingen er i mottakerenden, sier Hilde Apneseth, sjef for HMS-seksjonen ved NTNU.

Den opprinnelige planen var at varslingssystemet skulle være operativt fra 1.oktober i fjor. Apneseth forteller at NTNU har kontroll på den tekniske biten av varslingssystemet.

- Vi vet hvordan det skal løses, og det vil også bli mulig å varsle uten å være inne på NTNUs interne nett, sier hun.

Ifølge NTNU er planen at systemet nå skal være på plass i løpet av første tertial i 2019, altså innen utgangen av april.

Under Arendalsuka i august 2018 la Frank Reichert, rektor ved Universitetet i Agder og leder av Universitets- og høgskolerådets gruppe mot mobbing og trakassering, frem resultatene av en uformell undersøkelse om hvordan det står til ved landets universiteter og høyskoler når det gjelder å legge til rette for varsling om seksuell trakassering.

Der sjekket de blant annet hvor synlig varslingslenkene var, og hvor tilgjengelige de var. Bare 9 institusjoner fikk godkjentstempel.

LES OGSÅ: #Metoo-knappen forsinket

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.