Hestnes: - Det vil komme reaksjoner

HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes bekrefter overfor UA at det vil komme reaksjoner mot en eller flere ansatte ved Institutt for historiske Studier, (IHS).
- Enkelte bør ikke innbemannes ved instituttet siden konflikten er på et så høyt nivå, ifølge HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Enkelte bør ikke innbemannes ved instituttet siden konflikten er på et så høyt nivå, ifølge HR- og HMS-sjef Arne Kr. Hestnes  Foto: KRISTOFFER FURBERG

HR- og HMS-sjef Arne Kristian Hestnes svarer i organisasjonsdirektør Ida Munkebys fravær.

- Arne Hestnes: Det har tidligere vært antydet at man kan "kan gi advarsler og andre mildere reaksjonsformer til ansatte som vurderes å ha brutt lover og regler under arbeidsmiljøkonflikten.» Har det, eller vil det, bli foretatt slike reaksjoner mot en eller flere fast vitenskapelig ansatte ved IHS?

-  Ja det vil bli gjort. Vi er ikke ferdige med alle vurderingene omkring det så jeg kan ikke sin noe om omfang eller nivå på reaksjon, skriver Hestnes i sitt svar per epost.

- Kan flere enn de som er med i gruppa Fate of Nations bli besluttet tvangsflyttet?

- Jeg vil reservere meg fra ordet tvangsflyttet – det meste vil falle på plass gjennom frivillighet, men enkelte bør ikke innbemannes ved instituttet ut fra at konflikten er på et så høyt nivå at det er vanskelig å se for seg at det da vil være mulig å sikre et forsvarlig arbeidsmiljø, skriver Hestnes.

Munkeby: - Uforsvarlig arbeidsmiljø

Situasjonen ved IHS var på sakskartet under NTNU-styrets møte den 19. september. Her skildret organisasjonsdirektør Ida Munkeby en konflikt ved instituttet med lang varighet, som er komplisert og sammensatt. Etter faktakartlegging, samtaler med vernombud, tillitsvalgte og enkeltpersoner ved instituttet, var indikasjonene klare:

- Arbeidsmiljøet er uforsvarlig. Vi har sykmeldinger fra før, og har den siste tiden fått nye sykmeldinger. Ansatte melder om alvorlige helseproblemer. Det er veldig alvorlig og slik skal vi ikke ha det ved NTNU, slo hun fast.

Framover jobber de langs to spor, fortalte hun: Det ene er organisastoriske tiltak, det andre er eventuelle reaksjoner mot enkeltmedarbeidere.

At instituttet nå midlertidig underlegges rektor, var nødvendig, sa hun:

- Det er så lite tillit til systemet og internt ved instituttet. Siden fokuset nå er å gjenopprette et forsvarlig arbeidsmiljø, må de beslutningene vi tar ha legitimitet. Hvis ikke vil uroen bare fortsette.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.