Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.
Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet, har trukket sin søknad på stillingen som NTNU-rektor melder dansk nettsted. 
        
            (Foto: Lars Horn)

Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet, har trukket sin søknad på stillingen som NTNU-rektor melder dansk nettsted.  Foto: Lars Horn

Nettstedet Nordjyske.dk skriver at Per Michael Johansen har trukket søknaden om å bli NTNUs neste rektor.

Til nettstedet sier han at det er blitt for mye uro etter at han søkte stillingen, og at hensynet til Aalborg Universitet veier tyngre enn personlige ambisjoner.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Jeg meddelte i går ettermiddag NTNUs styreleder at jeg ikke lengre ønsker å søke på stillingen, forteller Johansen til Aalborg universitets egen nettside.

- Offentliggjøringen av jobbsøknaden har forstålig nok skapt uro i organisasjonen. Dessverre har denne uroen vært så sterk at den kan komme i veien for arbeidet med å styrke og videreutvikle universitetet. Det ønsker ikke jeg å være årsak til.

Johansen var en av ti søkere da søkerlisten ble offentliggjort i forrige uke. I ettertid har han avslått å bli intervjuet av Universitetsavisa, men sa i en artikkel på Aalborg universitet sine nettsider at han ikke søker seg bort fra sin nåværende arbeidsgiver, men videre til en karriere fremfor å gå av pensjon.

- Jeg er 59 år, og alle ved at det blir vanskelige å finne nye karrieremuligheter når man har fylt 60. Min rektorperiode ved AAU slutter om tre år, og jeg vet at jeg ikke vil være klar til å gå av med pensjon. Derfor har jeg valgt å søke muligheten for å forlenge min karriere som leder, forklarte Johansen i artikkelen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.