Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.
Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet, har trukket sin søknad på stillingen som NTNU-rektor melder dansk nettsted. 
        
            (Foto: Lars Horn)

Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet, har trukket sin søknad på stillingen som NTNU-rektor melder dansk nettsted.  Foto: Lars Horn

Nettstedet Nordjyske.dk skriver at Per Michael Johansen har trukket søknaden om å bli NTNUs neste rektor.

Til nettstedet sier han at det er blitt for mye uro etter at han søkte stillingen, og at hensynet til Aalborg Universitet veier tyngre enn personlige ambisjoner.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Jeg meddelte i går ettermiddag NTNUs styreleder at jeg ikke lengre ønsker å søke på stillingen, forteller Johansen til Aalborg universitets egen nettside.

- Offentliggjøringen av jobbsøknaden har forstålig nok skapt uro i organisasjonen. Dessverre har denne uroen vært så sterk at den kan komme i veien for arbeidet med å styrke og videreutvikle universitetet. Det ønsker ikke jeg å være årsak til.

Johansen var en av ti søkere da søkerlisten ble offentliggjort i forrige uke. I ettertid har han avslått å bli intervjuet av Universitetsavisa, men sa i en artikkel på Aalborg universitet sine nettsider at han ikke søker seg bort fra sin nåværende arbeidsgiver, men videre til en karriere fremfor å gå av pensjon.

- Jeg er 59 år, og alle ved at det blir vanskelige å finne nye karrieremuligheter når man har fylt 60. Min rektorperiode ved AAU slutter om tre år, og jeg vet at jeg ikke vil være klar til å gå av med pensjon. Derfor har jeg valgt å søke muligheten for å forlenge min karriere som leder, forklarte Johansen i artikkelen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Koronaviruset:

NTNU strammer inn på reiser til en rekke land

Alle reiser til fastlands-Kina og Nord-Italia, Sør-Korea, Japan og Iran, Hong Kong og Singapore skal avlyses eller utsettes, ifølge NTNUs nye retningslinjer.

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.