IHS-konflikten til NTNU-styret:

Varselet om ordensstraff er frafalt

En person hadde fått varsel om ileggelse av ordensstraff. Varselet skulle til behandling på kommende styremøte. Vedkommende person bekrefter nå overfor UA at varselet er frafalt.
Organisasjonsdirektør Ida Munkeby (til høyre) er sentral når IHS-konflikten legges fram for NTNTU-styret kommende torsdag. Konstituert rektor Anne Borg (til venstre) får en vanskelig sak på bordet. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby (til høyre) er sentral når IHS-konflikten legges fram for NTNTU-styret kommende torsdag. Konstituert rektor Anne Borg (til venstre) får en vanskelig sak på bordet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

(Saken er oppdatert med opplysninger fra personen som mottok varselet.)

Det var ventet at NTNU-styret ville få en sak om ordensstraff til behandling i møtet 31. oktober. Men da møteinnkallingen gikk ut i dag torsdag ved lunsjtider, hadde punktet fått ordlyden «Status personalmessige tiltak ved IHS.» Ordet «varsel» var ikke med.

Universitetsavisa var torsdag ettermiddag i kontakt med personen som hadde fått varsel om ordensstraff. Vedkommende bekrefter overfor UA at hen har fått skriftlig melding om at varselet er frafalt, og at ordensstraff dermed ikke lenger er aktuelt.

Bitter strid

Den langvarige og bitre striden ved Institutt for historiske studier (IHS) kommer opp som to punkter på kommende styremøte. Den store saken er rektors innstilling når det gjelder reorganisering av instituttet. Her får styret velge mellom om forskergruppen Fate of Nations skal skulles ut som et senter lagt under fakultetet, eller etableres som eget institutt.

Første punkt på styrets agenda handler også om IHS. Dette punktet behandles bak lukkede dører.  Det var ventet at styret her skulle få til behandling forslag om ordensstraff.

- Reaksjoner vil komme

I et intervju med UA i september slo HR/HMS-sjef Arne Kr. Hestnes den gang fast at det ville komme tjenestemessige reaksjoner mot en eller flere medarbeidere ved Instituttet. For en uke siden uttalte stedfortredende kommunikasjonssjef Jan Erik Kaarø til Khrono at «det er én sak som har en slik alvorlighetsgrad at ledelsen vil legge den fram for styret 31. oktober.» Slike saker faller i kategorien ordensstraff.

Ifølge ordlyden i møteinnkallingen som nå er lagt ut på NTNUs nettsider er ordet «ordensstraff» ikke brukt.

På spørsmål fra UA ved lunsjtider hvorvidt punktet om ileggelse av ordensstraff er frafalt, svarte organisasjonsdirektør Ida Munkeby da at dette er personalsaker som hun ikke ønsker å kommentere.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.