NTNU gransker anonym Facebook-bruker

Ifølge nettstedet Filter Nyheter tilhører kontoen Øyvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid. Det benekter Eikrem selv.
Øyvind Eikrem, her under en debatt i regi av Morgenbladet, har hele veien nektet for at han står bak den falske kontoen. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Øyvind Eikrem, her under en debatt i regi av Morgenbladet, har hele veien nektet for at han står bak den falske kontoen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Etter at Filter Nyheter i februar skrev om hvordan førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid har brukt en anonym Facebook-konto «til å hisse opp rasistiske nettdebatter og dele innhold fra raseideologiske miljøer» har NTNU nå engasjert advokat for å granske kontoen.

I en melding på NTNUs interne nettsider skriver universitetet at det foreløpig ikke er fastslått hvorvidt Filter Nyheter sine opplysninger stemmer, men at NTNU nå undersøker kontoen ettersom saken er blitt en belastning for arbeidsmiljøet, studentene og for Eikrem selv.

I meldingen understrekes det også at Eikrem selv nekter for å stå bak kontoen.

«NTNUs ledelse ser det som svært viktig å enten få endelig avkreftet, eller bekreftet, påstandene i media. Dette har betydning både for rettssikkerhet, hensynet til den ansatte selv, samt tilliten til universitetet, arbeidsmiljøet og studentenes læringsmiljø ved instituttet der den ansatte underviser» skriver NTNU i meldingen.

Eikrem havnet i medienes søkelys høsten 2018 da han ble kalt inn på teppet etter å ha uttalt seg til nettstedet Resett i forbindelse med drapet på to afghanske ungdommer. Ifølge Filter Nyheter var det i kjølvannet av oppstyret rundt denne saken at Eikrem skal ha opprettet den fiktive kontoen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.