Vil gi alle tilgang til forelesninger

Statsråd Henrik Asheim ønsker at alle kan få tilgang til forelesninger som i dag er forbeholdt studenter.
Henrik Asheim mener det digitale løftet som nå har skjedd, ikke må ses på som et krisetiltak. - Dette er den nye virkeligheten, sier han. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Henrik Asheim mener det digitale løftet som nå har skjedd, ikke må ses på som et krisetiltak. - Dette er den nye virkeligheten, sier han.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

– Vi må se på mulighetene for å komme med incentiver for å digitalisere mer og gjøre sektoren mer tilgjengelig,  sier forsknings- og høyere utdanningsministeren i et intervju med Aftenposten

Han peker på at det blir flere studenter enn i dag og det blir annerledes studenter.

– Det er enormt med kunnskap og innsikt som finnes i den høyere utdanningssektoren. Problemet er at dette er for utilgjengelig for folk flest, sier han til avisa.

Resonnementet går ut på at samfunnet bruker 38 milliarder skattekroner på høyere utdanning. Da må folk som ikke skal ta en mastergrad, kunne ta del i det samme som studentene i dag får. Fellesskapet betaler, ergo bør forelesninger være tilgjengelig for alle.

– Videre- og etterutdanning skal ikke være noe universitetene sysler med på si, sier han til Aftenposten.

Asheim mener for få bruker disse tilbudene i dag fordi de er for utilgjengelig. Digitaliseringssjokket som følge av koronapandemien gjør det mulig å gjøre tilbudene mer tilgjengelig.

LES OGSÅ: Høyre vedtok mål om å filme alle forelesninger og gjøre all undervisning digitalt tilgjengelig

LES OGSÅ: Skrinlegg alle forelesninger på nett


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.