ARK 2020:

- Vi skal ha stor takhøyde for hva folk vil ta opp

Fakultetet hennes har NTNUs beste arbeidsmiljø. Hva har de gjort rett?

Monica Rolfsen
Publisert Sist oppdatert

Økonomifakultetet skårer litt eller markant bedre enn NTNU-gjennomsnittet på omtrent samtlige 17 parametere. Avstanden er størst på Innflytelse og medvirkning, Anerkjennelse og Leders relasjonsorientering.

- Jeg har gode instituttledere, kommenterer dekan Monica Rolfsen.

- Men noe riktig må du har gjort selv også?

- Jeg har ansatt gode instituttledere, ler dekanen.

LES OGSÅ: Arbeidsmiljø: Store forskjeller mellom fakultetene

LES OGSÅ: Her sliter de mest med arbeidsmiljøet

- Jeg vil være synlig

Hun legger til: - Jeg legger vekt på å være synlig for de ansatte, ved å være ofte ute i avdelingene, det gjelder ikke minst enhetene i Ålesund og Gjøvik, og jeg skriver hyppige innlegg i dekanbloggen, hvor det er mulig å kommentere.

Også når det gjelder Fravær av personkonflikt og Autonomi ligger fakultetet hennes et stykke lenger ut på eikene i ARK-hjulet sammenliknet med NTNU-snittet.

- Vi skal ha stor takhøyde for hva det er lov til å si og ta opp, sier hun.

- Gått gjennom tøffe prosesser

- Samtidig er det viktig å reagere raskt når konfliktene oppstår. For det gjør de også her. Og kompetent, nær HR-kompetanse er helt avgjørende i slike situasjoner. Jeg har heldigvis fantastiske medarbeidere på dette området.

- Særlig da er det viktig for lederne å være synlig til stede. Det gjelder ikke minst dekanen.

Rolfsen opplever fakultetets ARK-skåre som særlig gledelig, tatt i betrakting at man har lagt bak seg en periode med tøffe omstillingsprosesser.

- Dert har vært sterke krav til å utvikle en praksis for forskning og vitenskapelig publisering, der har alle miljøer løftet seg mye, men særlig har de innfusjonerte enhetene fra Ålesund og Gjøvik gjort en kjempejobb. Det er klart slikt er krevende. Så jeg er strålende fornøyd med det bildet som ARK-undersøkelsen tegner, sier dekanen.

- Dette skaper veldig god stemning

- Hva med den store økningen i søkertall til fakultetet ditt, kan det antas å bidra til god stemning på fakultetet?

Det skaper veldig god stemning! Vi er jo til for studentene våre, og det at vi fremstår som attraktive og konkurransedyktige i et tøft utdanningsmarked gjør oss stolte og ydmyke. Vi bryr oss om studentene, og jobber hardt hver dag for å gi dem så god undervisning som mulig. Vi får også god tilbakemelding fra arbeidslivet, og er opptatt av å være relevante for et arbeidsliv i kraftig endring, sier dekan Monica Rolfsen