Nord universitet vil ikke omgjøre fuskevedtaket mot Kjerkol

Kjerkols klage er nå behandlet i Nemnda for studentsaker ved Nord universitet. 

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i Stortingssalen etter det ble kjent at Nord universitet underkjente hennes masteroppgave i april i år.
Publisert Sist oppdatert

10. april ble tidligere helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) felt for fusk for en masteroppgave hun leverte sammen med medstudent i 2021. 

2. mai ble det gjort kjent at hun klaget på vedtaket. Hun mente at sensuren fra 2021 var gyldig, og at masteroppgaven hennes ikke skulle vært annullert.

Onsdag havnet derfor saken igjen på bordet til Nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Torsdag bekrefter Ingvild Kjerkols advokat Marianne Klausen overfor Khrono og Adresseavisen at nemnda ikke har funnet grunnlag for å omgjøre vedtaket.

I forkant av møtet sa nemnleder Eilif Nordahl til Adresseavisen at de hadde to alternativer: Å omgjøre vedtaket fra 10 april, eller å fastholde det. 

Siden nemnda valgte å fastholde vedtaket blir saken sendt videre til Felles klagenemnd. Dette er et nasjonalt organ som behandler klagesaker fra studenter om blant annet fusk. 

Følg UA på Facebook og Instagram.