Stiller nye krav for å øke andelen kvinnelige toppforskere

Forskningsrådet kommer med nye krav om planer og rapportering for å fremme god kjønnsbalanse.
Forskningsrådet er ikke fornøyd med at Norge ligger midt på treet i andel kvinnelige professorer. - Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse, sier direktør John-Arne Røttingen. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Forskningsrådet er ikke fornøyd med at Norge ligger midt på treet i andel kvinnelige professorer. - Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse, sier direktør John-Arne Røttingen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Tall fra NIFU viser at Norge i 2016 lå midt på treet i andel kvinnelige professorer sammenlignet med resten av Europa. Det holder ikke for Forskningsrådet.

- Selv om vi får stadig flere norske kvinnelige forskere så går utviklingen for tregt, særlig på toppstillingene som for eksempel professor. Dette må vi gjøre noe med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

For å bøte på dette lanserer Forskningsrådet nå en ny policy med en rekke tiltak for å øke kvinnenadelen blant toppforskere, gi mer likestilte karriereløp for kvinner og menn, skape jevnere kjønnsfordeling i fag og profesjoner og større mangfold i forskningens innhold.

- Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse og kunnskap om kjønnsperspektiver i forskning og innovasjon. Denne polocyen er et nytt kapittel i det viktige arbeidet for å øke kvinneandelen i toppen av forskningen, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, i pressemeldingen.

Der nevnes utviklingen av ny kunnskap om hva som vil øke kvinneandelen i forskning i næringslivet, samt krav om planer og rapportering for å fremme god kjønnsbalanse og karriereutvikling i senterordninger og større prosjekter, som to av tiltakene som skal få Norge opp på topp i kvinneandel.

Ifølge pressemeldingen er det særlig innenfor matematikk og naturvitenskap at kvinneandelen er lav, men også innen fagfelt hvor kvinner er i flertall blant doktorgradene, slik som helsefag, er det flest menn som går videre i en forskerkarriere på toppnivå.

Hovedutfordringene når det gjelder kjønnsbalanse er ifølge Forskningsrådet at rekrutteringen opp mot toppnivået fortsatt er mansdominert, og at mange fag, profesjoner og spesialiseringer i stor grad er kjønnsdelte.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ingen lønn for strevet

Erfarne stipendiater må se sine nyansatte kolleger hoppe forbi dem i lønn.

De har kveldsundervisning ved NTNU og liker det ikke

Studentene som tar emnet Rørdesign har kveldsundervisning to ganger i uka. I tillegg slutter siste forelesning klokka 17.00 på fredager.

Ytring:

Faren med kommersiell Open Access

«Plan S gjør rett i å redusere innflytelsen til grådige kommersielle abonnementsforlag, men går rett i garnet til kommersielle og like grådige OA-forlag,» skriver Simen Ådnøy Ellingsen i denne ytringen, hvor han argumenterer for at «grønn OA» kombinert med non-profit abonnementsforleggere er en fullgod løsning på problemene som oppstår.

KD ba UiT holde seg unna Nesna

UiT - Norges arktiske universitet så på muligheten for å tilby etter- og videreutdanning på Nesna, men ble anmodet av Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg mer, ifølge UiT-rektor Anne Husebekk.