Stiller nye krav for å øke andelen kvinnelige toppforskere

Forskningsrådet kommer med nye krav om planer og rapportering for å fremme god kjønnsbalanse.
Forskningsrådet er ikke fornøyd med at Norge ligger midt på treet i andel kvinnelige professorer. - Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse, sier direktør John-Arne Røttingen. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Forskningsrådet er ikke fornøyd med at Norge ligger midt på treet i andel kvinnelige professorer. - Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse, sier direktør John-Arne Røttingen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Tall fra NIFU viser at Norge i 2016 lå midt på treet i andel kvinnelige professorer sammenlignet med resten av Europa. Det holder ikke for Forskningsrådet.

- Selv om vi får stadig flere norske kvinnelige forskere så går utviklingen for tregt, særlig på toppstillingene som for eksempel professor. Dette må vi gjøre noe med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

For å bøte på dette lanserer Forskningsrådet nå en ny policy med en rekke tiltak for å øke kvinnenadelen blant toppforskere, gi mer likestilte karriereløp for kvinner og menn, skape jevnere kjønnsfordeling i fag og profesjoner og større mangfold i forskningens innhold.

- Vi skal være en pådriver for kjønnsbalanse og kunnskap om kjønnsperspektiver i forskning og innovasjon. Denne polocyen er et nytt kapittel i det viktige arbeidet for å øke kvinneandelen i toppen av forskningen, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen, i pressemeldingen.

Der nevnes utviklingen av ny kunnskap om hva som vil øke kvinneandelen i forskning i næringslivet, samt krav om planer og rapportering for å fremme god kjønnsbalanse og karriereutvikling i senterordninger og større prosjekter, som to av tiltakene som skal få Norge opp på topp i kvinneandel.

Ifølge pressemeldingen er det særlig innenfor matematikk og naturvitenskap at kvinneandelen er lav, men også innen fagfelt hvor kvinner er i flertall blant doktorgradene, slik som helsefag, er det flest menn som går videre i en forskerkarriere på toppnivå.

Hovedutfordringene når det gjelder kjønnsbalanse er ifølge Forskningsrådet at rekrutteringen opp mot toppnivået fortsatt er mansdominert, og at mange fag, profesjoner og spesialiseringer i stor grad er kjønnsdelte.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.