Unit har inngått avtale med den fjerde tidsskriftgiganten

Unit har inngått avtale med det internasjonale tidsskriftforlaget Taylor & Francis.
Med avtalen med Taylor & Francis i boks kan norske forskere publisere åpent i 7400 tidsskrift. 
        
            (Foto: Tor H. Monsen)

Med avtalen med Taylor & Francis i boks kan norske forskere publisere åpent i 7400 tidsskrift.  Foto: Tor H. Monsen

Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning (Unit) skriver i en pressemelding at de nå har inngått en avtale med det vitenskapelige tidsskriftforlaget Taylor & Francis. Med det er avtaler med alle de fire største i boks etter at Unit tidligere i år arbeidet frem avtaler med Elsevier, Springer Nature og Wiley.

«Dermed har Unit nådd målet om gi norske forskere mulighet til å publisere åpent hos de firste største utgiverne av forskningslitteratur» skriver de i pressemeldingen.

- Vi er veldig glade for å ha fått i havn avtaler med de fire største utgiverne. Dette er en viktig milepæl i arbeidet for å nå målet om full åpen tilgang til norsk forskning, sier Unit-direktør Roar Olsen i pressemeldingen.

Ifølge en pressemelding fra kunnskapsdepartementet betyr avtalen at norske forskningsresultater nå kan publiseres åpent i over 7400 tidsskrift, eller omtrent 40 prosent av tidsskriftene norske forskere rangerer som de beste.

- Vi er ett av få land i verden som har fått til såkalte «publiser og les»-avtaler med storforlagene. Den siste avtalen betyr at vi gjør et kvantesprang når det gjelder åpen tilgang til offentlig finansiert forskning, sier statsråd Iselin Nybø i en pressemelding fra departementet og legger til:

- Vi har ikke vunnet kampen om åpen publisering ennå, men vi har fått den drivkraften vi trenger for få på plass lignende avtaler med alle forlag i løpet av neste år.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sykehus kan bli tvunget til å gi stipendiater fast jobb

Forskerforbundet og Tekna har sagt opp avtalen som gjør at helseforetakene kan ansette stipendiater og postdoktorer midlertidig.

Norske studenter er godt fornøyd med studiene sine

Norske studenter er stort sett fornøyd med studiehverdagen. Det er likevel stor variasjon i hvor mye tid heltidsstudenter bruker på studiet

Ytring:

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning

Universitetene må forvalte egne bygg for å sikre god forskning og utdanning. Hvis ikke risikerer vi å svekke Norge som kunnskapsnasjon.

Studiebarometeret:

NTNU er dårlige til å informere studentene om trakasseringsvarsling

Bare én av fem NTNU-studenter har fått informasjon om varslingssystemer for trakassering. Åste Hagerup, leder for Studenttinget, mener NTNU må ta grep og ikke bare vente på at «Metoo-knappen» skal komme.