NTNU-kurs

Vil gi folket kurs i kunstig intelligens

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup tilbyr det norske folk gratis kurs i kunstig intelligens. NTNU gjør kurset tilgjengelig på norsk.
Tirsdag presenterer digitalminister Nikolai Astrup en strategi for kunstig intelligens.  
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Tirsdag presenterer digitalminister Nikolai Astrup en strategi for kunstig intelligens.   Foto: Tore Oksholen

Tirsdag presenterer Astrup regjeringens strategi for kunstig intelligens, skriver VG.

Kurset er ett av tiltakene han legger fram.

Det dreier seg om nettkurset Elements of AI, som NTNU gjør tilgjengelig på norsk. Det er det Oslo-baserte selskapet Feed som har laget det digitale kurset.

Astrup sier alt for få i dag vet hva kunstig intelligens er.

– Det holder ikke, fordi kunstig intelligens kommer til å endre verden like mye som internett har gjort. Derfor legger regjeringen opp til en storstilt opplæring, hvor hele landets befolkning tilbys et kurs i kunstig intelligens på over 30 timer, sier han til VG.

Elements of AI er en global satsning initiert og finansiert i et samarbeid mellom Universitetet i Helsinki, finske reaktor og norske Feed. I Norge har NTNU tatt rollen som både funder og akademisk partner, som oversetter kurset til norsk.

Flere norske selskaper vil nå tilby kurset til sine ansatte, blant andre Telenor, Equinor, DNB, Aker BP, NorgesGruppen og Lånekassen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Rambøll og C.F. Møller signerer kontrakt for campussamling

Selskapene får ansvar for programmering og prosjekteringstjenester til NTNU campussamling, sier Statsbygg i en pressemelding.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.