Nord universitet:

Reiste seg i protest da styret vedtok avvikling av Nesna

Aksjonistene fra Helgeland var godt synlige i sine bunader under onsdagens styremøte. Etter å ha fått påpakning for spredt applaus under styremøtet reiste de seg i protest og gikk ut da vedtaket om avvikling var fattet.
Arna Meisfjord, tidligere rektor ved Høgskolen på Nesna, forlot møtelokalet i protest da avgjørelsen hadde falt. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Arna Meisfjord, tidligere rektor ved Høgskolen på Nesna, forlot møtelokalet i protest da avgjørelsen hadde falt.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi har jobbet så mye opp mot styret, at vi allerede på forhånd visste hvordan dette kom til å ende, sier Arna Meisfjord, tidligere rektor ved den daværende Høgskolen på Nesna.

Hun var en av flere som hadde kledd seg i bunad og tatt turen ned til Værnes for å overvære styremøtet til Nord universitet, et styremøte som blant annet skulle avgjøre fremtiden til studiested Nesna.

Resultatet ble en avvikling, ikke bare av Nesna med også Sandnessjøen og Verdal. Da vedtaket var fattet reiste hele delegasjonen fra Helgeland seg opp i protest.

I det voteringen var over, og studiestedenes skjebne avgjort, reiste de seg opp gjengen fra Helgeland. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

I det voteringen var over, og studiestedenes skjebne avgjort, reiste de seg opp gjengen fra Helgeland.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

 

- Det var godt å høre Flataaker (styremedlem Lisbeth Flataaker, journ.anm.) sitt innspill om det problematiske ved utredningen. Det er kanskje det jeg er mest betenkt over. At avgjørelsen tas på et så dårlig og ensidig grunnlag. Jeg er meget skuffet over den faglige utredningen.

Flataaker foreslo under styremøtet å utsette avgjørelsen om Nesna til styrets møte i oktober, samt å få konsekvensene av en avvikling bedre utredet frem til da.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Ofrer Nesna for å berge Nord

Meisfjord mener Nesna ofres for å redde Nord universitet, og håper vedtaket på sikt blir snudd.

- Den sittende regjeringen har ikke akkurat signalisert at de ønsker noe annet, men jeg er overbevist om at dette vedtaket kommer til å bli omgjort politisk på et tidspunkt. Det er det vi må gjøre nå. Jobbe alt vi kan for å få til en endring frem til vi har stortingsflertallet med oss, sier Meisfjord.

Hun forstår ikke hvordan en kan bruke økonomi som argument for å legge ned studiestedet.

- Lærerutdanningen ble bygget opp som en privat utdanning, finansiert av en privatperson, i 1918. Når de fikk det til da tror jeg ikke på at det ikke er mulig å få det til i dag, i verdens rikeste land, avslutter Meisfjord.

Aksjonistene ønsket å bevare studiestedene både i Sandnessjøen og på Nesna. 
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Aksjonistene ønsket å bevare studiestedene både i Sandnessjøen og på Nesna.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

 

En stemte mot

Den eneste som stemte mot rektors innstilling om å avvikle de tre studiestedene var Mathias Lauritzen, styremedlem stemt inn av studentene.

Men han var ikke for å beholde Nesna, slik enkelte i salen virket til å tro da han argumenterte mot rektors innstilling. Lauritzen ville det skulle strammes enda mer til.

I forkant av styremøtet ble det varslet politisk omkamp om avgjørelsen i Stortinget. Sosialistisk venstreparti har allerede levert et forslag om å omgjøre vedtaket, et forslag som skal behandles av Stortinget til høsten.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.