Rice vil ha munnbind i undervisning

Rektor ved Oslomet, Curt Rice, mener norske helsemyndigheter er i utakt med resten av verden.
Rektor ved Oslomet, Curt Rice (her avbildet ved en tidligere anledning), stiller seg kritisk til Folkehelseinstituttets manglende villighet til å påby munnbind. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Rektor ved Oslomet, Curt Rice (her avbildet ved en tidligere anledning), stiller seg kritisk til Folkehelseinstituttets manglende villighet til å påby munnbind.  Foto: Tore Oksholen

Dette melder VG.

– Jeg synes det er merkelig at norske helsemyndigheter er så ute av takt med resten av verden. Alle sier at når du ikke klarer å opprettholde avstand, så kan munnbind være med å redusere risikoen for smitte, sier Rice til VG.

Til avisen påpeker han at det blir vanskelig for skolen å anbefale munnbind til sine studenter selv, om rådene ikke har forankring i anbefalinger fra offentlig hold. Han trekker fram at munnbind kun fungerer hvis alle bruker det.

Hanne Eriksen-Volle, seksjonsleder for Resistens og infeksjonsforebygging hos Folkehelseinstituttet, sier til VG at de skal vurdere et eventuelt tiltak. Det kan særlig bli aktuelt i situasjoner hvor det er vanskelig å holde avstand, for eksempel i undervisning, dersom smittetallene skulle øke.

Lege ved Reiseklinikken, Gunnar Hasle, har tidligere uttalt seg til Universitetsavisa om at FHI burde påby bruk av munnbind i offentlige rom hvor mange oppholder seg samtidig over lengre tid, blant annet i undervisning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.