Eikrem-bekjent påstår han står bak rasistiske ytringer på nett

Eikrems advokat informerte NTNU om mannen som hevder å stå bak nettaktiviteten allerede i februar. Likevel har ikke NTNU tatt tak i det, skriver Khrono.

Øyvind Eikrem førsteamanuensis sosialt arbeid
Øyvind Eikrem førsteamanuensis sosialt arbeid
Publisert Sist oppdatert

Avisen Khrono har snakket med en anonym person som hevder han står bak de anonyme facebook-profilene som ble brukt til å komme med rasistiske ytringer og liker-klikk og som Øyvind Eikrem ble beskyldt for å stå bak.

LES OGSÅ: Eikrem anklager NTNU for forfølgelse

Khrono har vært i kontakt med mannen som ønsker å være anonym. Han bekrefter at han er en bekjent av Eikrem og han avviser overfor avisen at han tar på seg skylden som en vennetjeneste.

– Det er definitivt ikke sånn. Jeg har ikke noe problem med å forsvare det jeg har skrevet og trykket liker på, men jeg ønsker ikke å bli utsatt for en mediestorm og heksejakt. Derfor vil jeg være anonym, sier vedkommende til Khrono.

Det var 20. februar at Filter Nyheter først publiserte egen sak om beskyldningene mot Øyvind Eikrem. Khrono melder om at allerede fire dager etterpå ble NTNU forelagt et dokument av Eikrems advokat, Torfinn Svanem, hvor en annen person hadde signert på at han var den som egentlig stod bak Facebook-kontoene. Ifølge avisen har ikke NTNU fulgt opp disse opplysningene med Eikrem og hans advokat. I juni bekreftet NTNU at de ville foreta innsyn i Eikrems epost og annet elektronisk materiale. Dette arbeidet ble startet 6. juli.

– Ikke på noe tidspunkt har NTNU kontaktet meg eller advokaten min for å få mer informasjon om denne personen og dette signerte dokumentet, forteller Eikrem til Khrono.

LES OGSÅ: Reitan: – Oppsigelse av Eikrem ikke vurdert

Dekan Marit Reitan ønsker ikke å kommentere angående denne personen spesifikt overfor Khrono, men sier NTNU har bedt om en «bred undersøkelse for å kartlegge mulige forklaringer.»

På henvendelse fra UA om hvordan de ligger an i arbeidet med å fatte en konklusjon i gjennomgangen av Eikrem epost og utstyr, svarer Reitan i en sms:

– Dette er et arbeid som fortsatt pågår når det gjelder å finne ut hva som er faktum i denne saken. Jeg har ingen andre kommentarer.

Eikrem havnet i medienes søkelys høsten 2018 da han ble kalt inn på teppet etter å ha uttalt seg til nettstedet Resett i forbindelse med drapet på to afghanske ungdommer.