Flere lærere tar videreutdanning

Til høsten vil 6.843 lærere videreutdanne seg.
- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det gjør kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H glad.

– Gode lærere med solid og oppdatert kunnskap er nøkkelen til at elevene skal lære mer. Om lag 27.000 lærere har tidligere fått tilbud om videreutdanningen, og nå får enda flere lærere muligheten. Denne satsingen gjør skolen og gode lærere enda bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Innen 2025 trenger flere lærere videreutdanning for å undervise. De som underviser i matematikk, engelsk, norsk, norsk tegnspråk og samisk i barneskolen må ha minst 30 studiepoeng, mens de som underviser i samme fag på ungdomsskolen trenger 60 studiepoeng.

– Vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevens læring. Derfor fortsetter vi å satse på flere og bedre lærere. Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen slik at alle elever opplever mestring og læring. Disse lærerne vil bidra til at færre elever faller fra, og flere fullfører og består, sier Sanner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ei innføring i studentdemokratiet

«Ikkje nøl med å ta kontakt. Vi er her for deg, og ingenting er for smått eller for stort!» skriv leiaren for Studenttinget ved NTNU i denne ytringa.

Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter

Amazon, Microsoft og Intel setter verden i fare med utvikling av drapsroboter, heter det i en nederlandsk rapport.

Gjesteskribenten:

Ble media misbrukt av aktører i IHS-konflikten?

Det er å håpe at redaksjonene i UA og Khrono diskuterer sin dekning av IHS-saken nå i ettertid med et selvkritisk blikk.

Fire NTNU-ansatte melder om seksuelle overgrep

Fire NTNU-ansatte har opplevd at noen har skaffet seg seksuell omgang med dem ved bruk av vold, eller har følt seg tvunget, truet eller presset til seksuell omgang de siste 12 månedene.