Flere lærere tar videreutdanning

Til høsten vil 6.843 lærere videreutdanne seg.
- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det gjør kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H glad.

– Gode lærere med solid og oppdatert kunnskap er nøkkelen til at elevene skal lære mer. Om lag 27.000 lærere har tidligere fått tilbud om videreutdanningen, og nå får enda flere lærere muligheten. Denne satsingen gjør skolen og gode lærere enda bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Innen 2025 trenger flere lærere videreutdanning for å undervise. De som underviser i matematikk, engelsk, norsk, norsk tegnspråk og samisk i barneskolen må ha minst 30 studiepoeng, mens de som underviser i samme fag på ungdomsskolen trenger 60 studiepoeng.

– Vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevens læring. Derfor fortsetter vi å satse på flere og bedre lærere. Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen slik at alle elever opplever mestring og læring. Disse lærerne vil bidra til at færre elever faller fra, og flere fullfører og består, sier Sanner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.