Flere lærere tar videreutdanning

Til høsten vil 6.843 lærere videreutdanne seg.
- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.  
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det gjør kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H glad.

– Gode lærere med solid og oppdatert kunnskap er nøkkelen til at elevene skal lære mer. Om lag 27.000 lærere har tidligere fått tilbud om videreutdanningen, og nå får enda flere lærere muligheten. Denne satsingen gjør skolen og gode lærere enda bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Innen 2025 trenger flere lærere videreutdanning for å undervise. De som underviser i matematikk, engelsk, norsk, norsk tegnspråk og samisk i barneskolen må ha minst 30 studiepoeng, mens de som underviser i samme fag på ungdomsskolen trenger 60 studiepoeng.

– Vi vet at læreren er den viktigste enkeltfaktoren for elevens læring. Derfor fortsetter vi å satse på flere og bedre lærere. Gode lærere er nøkkelen til å lykkes med tidlig innsats i skolen slik at alle elever opplever mestring og læring. Disse lærerne vil bidra til at færre elever faller fra, og flere fullfører og består, sier Sanner.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tvingende nødvendig med sterkere fagmiljø

Det handler om være attraktive for studenter, ansatte og for omverden, skriver dekan Egil Solli om de endringene Nord universitet ønsker å gjennomføre.

Gjesteskribenten:

Skam er et hinder for å endre livsstil

Vi trenger ikke mer dårlig samvittighet i folkehelsearbeidet.

Ytring:

Misvisande argumentasjon om InnoCamp på Steinkjer

Eg er provosert over påstandane frå ordførar Gram og Ketil Lindseth sin ville kommentar i media, skriv innsendaren.

Universitetenes rolle i regionene

Nedlegging av studiesteder er foreslått på en slik måte at universitetet skal kunne høste langsiktige effekter i fremtiden.