Lokker søkere med stor-NTNU

Søknadsfristen nærmer seg, og Høgskolen i Ålesund reklamerer for at de som begynner hos dem til høsten blir en del av Norges største universitet fra nyttår.
Selv om alle studier går som vanlig, kan fusjonen åpne opp for mange spennende muligheter, sier rektor Marianne Synnes. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Selv om alle studier går som vanlig, kan fusjonen åpne opp for mange spennende muligheter, sier rektor Marianne Synnes.  Foto: Kristoffer Furberg

- Opptak og studier går som normalt nå i 2015, men når fusjonen trer i kraft vil det åpne seg nye muligheter for studentene, skriver høgskolen på sin hjemmeside – og minner om at  søknadsfristen er 15. april.

Fusjonen får ikke noen innvirkning på studiene som allerede er i gang eller starter opp høsten 2015. De som søker opptak, skal fortsatt søke Høgskolen i Ålesund, og alle studiene vil bli gjennomført med det innholdet som er beskrevet i fag- og studieplaner. Den 1.1.2016 trer fusjonen formelt i kraft, og alle studenter ved Høgskolen i Ålesund blir studenter ved NTNU. Vitnemål som skrives ut etter denne dato får NTNUs logo.

-  Vi fusjonerer med NTNU for å bli sterkere innen både utdanning og forskning. Selv om alle studier går som vanlig, kan fusjonen åpne opp for mange spennende muligheter, sier rektor Marianne Synnes i meldingen.

Potensielle søkere lokkes med større fagmiljøer, som igjen øker omfanget av lærekrefter og gir flere medstudenter. Nye fasiliteter blir tilgjengelig, og det kan bli lettere å knytte kontakter og skaffe veiledere til oppgaver. Kanskje blir det naturlig å tenke samarbeid om bachelor- og masteroppgaver for noen, eller å delta på forskningsprosjekter for andre på tvers av studiesteder, heter det.

Hans Marius Martinsen, leder for Studentparlamentet, tror studentene går en spennende tid i møte, med mye ny aktivitet og studentengasjement. Han nevner blant annet at det skal bygges opp nye felles studentorganisasjoner og studentparlament, og det kommer til å skje en lang rekke aktiviteter på tvers av studiestedene.

Det nye NTNU får 38 000 studenter og 6 400 ansatte. Budsjettet blir rundt sju milliarder kroner, og campusene fordeles på Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.